Måndag 18 februari 2019

Västerbottens Mellanbygd

Arbetarrörelsen hade julgrötsfest

Robertsfors · Published jan 15, 2019 at 14:15

Fullsatt i Centrumhuset när Arbetarrörelsen i Robertsfors kommun bjöd in till julgrötsfest!

Trevlig julstämning i centrumhuset i onsdags då det var dags för arbetarrörelsens årliga julgröt. 150 personer från socialdemokraterna, LO och ABF samlades för att äta, samtala och lyssna på kloka talare och härlig julmusik.

Rickard Pettersson från Skellefteå inledde kvällen med en kort föreläsning om ideologi. Intressant och tankeväckande i en tid som desperat behöver vända populismen ryggen och hitta tillbaka till de ideologiska grundvalen.

För att ytterligare bredda denna intressanta diskussion startar en samtalscirkel med ideologi som fokus med uppstart efter nyår. Håll utkik efter information om denna i mellanbygden och på socialdemokraternas Facebooksida.

Efter Rickards inspel avnjöts gröt, julmust och pepparkakor medan Robertsfors kommuns kommunalråd Patrik Nilsson höll ett inspirerande tal med utgångspunkt i sin roll som handbollstränare med budskapet att vi alla har ett ansvar att hjälpa varandra och att starkast, det är vi tillsammans.

Till sist bjöd far och son, Tord och Tim Johansson på fantastisk julmusik när de tillsammans intog scenen. Personligt och vackert.

Efter kvällen rullar ideologiska tankar och känslan av att vara starka tillsammans i huvudet, allt ackompanjerat av Rudolf med röda mulen och stilla natt.

Nu hoppas vi på en vit jul, lagom med skottning och ett solidariskt 2019. 

PRO Bureå Medlemsmöte

Snacket Bureå PRO hade medlemsmöte den 22 januari. Ordförande Roger Olofsson informerade oss om PRO mervärde (Googla) där man får se vilka förmåner och erbjudanden vi som PRO:are kan ta...

Släktforskardag i Robertsfors

Snacket Robertsfors bibliotek hade 19:e januari tillsammans med Bygdeå-Nysätra Släktforskarförening anordnat årets släktforskardag, som innehöll gamla foton, hjälp att scanna, visning av...

Missionsgudstjänst i Bureå

Snacket Sedan flera år har EFS som riksorganisation en verksamhet under för- kortningen BIAL (barn i alla länder) i syfte att nå ut till barn i alla länder. Ett utarbetat söndags-...

Känner du igen brudparet?

Snacket Jag undrar om någon av Mellanbygdens läsare känner till detta brudpar? Hör gärna av er i så fall.

Nobelfest med Husmodersföreningen

Snacket Robertsfors Husmodersförening firade den 10 december med Nobelmiddag Festen började med mingel för efter lyssnade vi till nationalsången. Därefter delades det ut medaljer till...