Måndag 27 september 2021

Västerbottens Mellanbygd

Årsmöte Lövånger hembygdsförening

Lövånger · Published aug 25, 2021 at 07:15

Äntligen kunde hembygdsföreningen, i lördags (14/8) hålla årsmöte och det blev till och med två möten både för 2019 och 2020. Rätt snabbt var formalia avklarat och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Evy Andersson, omvaldes som ordförande och i stort ser styrelsen ut som tidigare. Noak Larsson, som varit styrelsen trogen under en tioårstid avtackades i sin frånvaro.

Trots att regnet hängde i luften kunde en stolt styrelse visa upp resultatet av ett par års restaureringsarbeten i kyrkstaden. Mycket arbete har lagts ned på bidragsansökningar och att rekrytera byggnadskunniga, som timmermän, murare med flera, med rätt kompetens.

Dessutom har styrelsen lyckats locka många frivilliga, som hjälpt till med målningsarbeten mm. Ett stort tack till alla dem framfördes vid mötet. Även vi som gick runt vid visningen gladdes över det fantastiska arbete som hittills gjorts och som fortgår. Stellan Lundqvist, en av de drivande inom styrelsen, berättade att det senast restaurerade taket har enkupigt tegel från Överklintens gamla skola (se bild).

Det ideella arbetet visade sig bland annat i det stora antal släpvagnsekipage, som hämtat hem teglet. De nya spåntaken på tre stallar glänste trots regntunga skyar (se bild)
I de nya stadgarna som antogs vid mötet framgår bland det viktigaste att ”vårda och synliggöra kultur och miljö inom Lövångers socken framförallt dess gamla kyrkstad”. Det är roligt att uppleva upprustningen av kyrkstaden och känna historiens vingslag. 

Släktforskarförening hade årsmöte

Snacket Den 11 september kunde äntligen det uppskjutna årsmötet för 2021 genomföras. Årsmötet ägde rum på Träffpunkten i Sikeå där 14 medlemma samlats. Ordförande Vivianne Bäckström...

Robertsfors HRF-förenings årsmöte

Snacket Robertsfors HRF–förening höll sitt årsmöte för 2020 förra veckan. Det var skickat kallelse till medlemmarna, och över 30 medlemmar fanns med på mötet. Föreningen har för...

Robertsfors PRO Årsmöte

Snacket Robertsfors PRO-förening har hållit sitt försenade årsmöte nu den 3 september. Man hade hyrt större lokal, för att vara säkra för smittspridning. Och det kom över 80 medlemmar...

Årets sista musikkväll

Snacket Vilket oväder det blev, sista kvällen för musik, nere i Sikeå hamn. Men som tur är finns det ett stort magasin där nere. Man kunde sitta torr och lyssna. Det var en musiktrio från...

Porsche från 50-talet

Snacket En Porsche Allgaier från 1950-talet, på 13 kilowatt cirka 18 hästkrafter, deltog också i traktorracet i Lövånger lördagen den 24 juli.
Personligt
Opinion
Chefredaktören har ordet
Behöver du hjälp?


Sport