Onsdag 23 januari 2019

Västerbottens Mellanbygd

Underhållare för mötet var Tommy Ohlsson och Melker Eriksson. De bjöd på fin musik, trevliga historier, och en musikfläta. Foto: ANN-CHARLOTT NORDLUND

Byggplaner presenterades

Robertstfors · Published okt 12, 2018 at 12:15

Nyligen hade Robertsfors PRO månadsmöte.

Trevligt att så många kommit till mötet. Det var dukat för 112, och inte många stolar var tomma.

Ordförande Kristina Björk öppnade mötet och hälsade välkommen. Även denna dag fanns en ny medlem med oss. Kristina tog upp några av de ärenden som funnits på KPR mötet. Sedan följde en kort redogörelse av Seniormässan.

Vi var fem stycken från vår förening, som servade borden och sålde det våra medlemmar lämnat in. Många blev intresserade och läste om vår verksamhet.

Reseledare Sven-Olof Pettersson hade nya resor och arrangemang på gång. Med en Hockey-resa till Skellefteå. Två resor till Revyer både till Vindeln den 11 januari, och Ostvik den 23 februari nästa år.

Samt Trivseldans i Lövånger den 20 oktober och vår egen Trivselkväll den 26 oktober, med mat och härlig musik med Mickes Combo. Det finns några platser kvar. Sven-Olof puffade även för Gumboda Hed nästa sommar 9-10 augusti.

Från kommunen kom kommunstyrelsens ordförande, Patrik Nilsson, och informerade om kommunens fortsatta byggplaner och investeringar. I det nya hyreshuset flyttar man in nu i oktober månad, det finns en lägenhet ledig. Prioriterade var, de som hade villa och var 65 år.

Nu fortsätter planerna på byggande av egna-hem i Bygdeå på kyrkans mark. I Ånäset är föreslaget att Statens Bostadsomvandling tar över och bygger om hus som står tomma.
Nya detaljplaner har tagits fram inför att E4 skall breddas, snabbare väg till Umeå och Skellefteå. Nya barnavdelningar vid Jenningsskolan påbörjas. Utbildningar av vårdpersonal.

Kanske inom några år börjar arbetet med järnvägen, som kommer att dras genom Robertsfors.

Underhållare i dag var Melker Eriksson och Tommy Ohlsson. Med stöd av deras dragspel och bas sjöng vi allsånger, löste musikfläta och trivdes.

Vi kommer att få besök av Sveriges Radio onsdag den 14 november. Vi ska spela Bingo som vanligt men börjar tidigare denna dag, redan klockan 11.00. Alla är välkomna.

Känner du igen brudparet?

Snacket Jag undrar om någon av Mellanbygdens läsare känner till detta brudpar? Hör gärna av er i så fall.

Nobelfest med Husmodersföreningen

Snacket Robertsfors Husmodersförening firade den 10 december med Nobelmiddag Festen började med mingel för efter lyssnade vi till nationalsången. Därefter delades det ut medaljer till...

Information om pension

Snacket Vilket Luciatåg vi fick avnjuta! Ett 30-tal skönsjungande ungdomar från femteklasserna i Bureå skola bjöd oss på glada melodier, bland annat ”Vår julskinka har rymt”. De sjöng med...

Julfest i Centrumhuset

Snacket Det var fullsatt i Diamanten när medlemmarna i SPF Seniorerna Robertsfors blev bjudna på glögg, luciatåg och jultallrik vid årets sista månadsmöte 13 dec. Redan i entrén infann...

Avslutning på sångstunderna i Robertsfors PRO

Snacket Torsdag var det julsånger annonserat på äldreboendet Mårsgårn i Robertfors. Det har blivit en vana att Robertsfors PRO-sånggrupp går till boendet och bjuder på julsånger. Det var...