Onsdag 23 januari 2019

Västerbottens Mellanbygd

Birch Town Singers underhöll. Foto: PRIVAT

Det svängde på vårmötet

Bygdeå · Published jun 4, 2018 at 11:15

Ordföranden Louise Arvidsson hälsade ett 50-tal personer välkomna till vårmötet som inleddes med information.

Louise berättade om en ny planerad aktivitetspark i Bygdeå. Holger Söderström tog sedan upp den nya dataskyddsförordningen som träder i kraft 25:e maj. Den kommer att påverka både föreningar och privatpersoner.

Lagen ska förstärka den personliga integriteten. Föreningar med personregister måste göra de anpassningar som lagen kräver. Som exempel tog Holger och frågade medlemmarna i BTS om han fick ta ett foto och publicera på internet eller i pressen. Eftersom alla tre svarade ”ja” var kraven för publicering uppfylld.

Holgers andra punkt handlade om info om Kommunala pensionsrådet, KPR. Medlemmarna uppmanades att komma med förslag, beröm eller kritik till kommunen till kommande möten.

Tredje punkten handlade om kommunens nya föreskrifter och villkor för regler för riksfärdtjänst som är ute på remiss.

Harry Jonsson fortsatte och berättade om den nya projektorn och filmduken på Bygdegården. Nu återstår bara lite innan allt blir färdigt. Han efterlyste också förslag på resor.

Så var det dags för Birch Town Singers att inleda sin underhållning med idel kända sånger innan det var dags att smaka vad nöjeskommittén hade att bjuda på. En välsmakande kycklingsallad med bröd och dryck kändes passande denna härligt sommarvarma eftermiddag.

Kaffe och kaka hanns med innan det blev dragning på lotteriet. BTS delade ut allsångshäften som kom till användning till deras andra framträdande, där det blev ”gamla härliga sånger som vi inte kan släppa”.

Mellan inledande ”Lilla vackra Anna” och avslutande ”Där björkarna susa” hann BTS med många välkända sånger, Ett uppskattat och applåderat framträdande blev det med en lagom ljudnivå.          

Känner du igen brudparet?

Snacket Jag undrar om någon av Mellanbygdens läsare känner till detta brudpar? Hör gärna av er i så fall.

Nobelfest med Husmodersföreningen

Snacket Robertsfors Husmodersförening firade den 10 december med Nobelmiddag Festen började med mingel för efter lyssnade vi till nationalsången. Därefter delades det ut medaljer till...

Information om pension

Snacket Vilket Luciatåg vi fick avnjuta! Ett 30-tal skönsjungande ungdomar från femteklasserna i Bureå skola bjöd oss på glada melodier, bland annat ”Vår julskinka har rymt”. De sjöng med...

Julfest i Centrumhuset

Snacket Det var fullsatt i Diamanten när medlemmarna i SPF Seniorerna Robertsfors blev bjudna på glögg, luciatåg och jultallrik vid årets sista månadsmöte 13 dec. Redan i entrén infann...

Avslutning på sångstunderna i Robertsfors PRO

Snacket Torsdag var det julsånger annonserat på äldreboendet Mårsgårn i Robertfors. Det har blivit en vana att Robertsfors PRO-sånggrupp går till boendet och bjuder på julsånger. Det var...