Tisdag 21 augusti 2018

Västerbottens Mellanbygd

Birch Town Singers underhöll. Foto: PRIVAT

Det svängde på vårmötet

Bygdeå · Published jun 4, 2018 at 11:15

Ordföranden Louise Arvidsson hälsade ett 50-tal personer välkomna till vårmötet som inleddes med information.

Louise berättade om en ny planerad aktivitetspark i Bygdeå. Holger Söderström tog sedan upp den nya dataskyddsförordningen som träder i kraft 25:e maj. Den kommer att påverka både föreningar och privatpersoner.

Lagen ska förstärka den personliga integriteten. Föreningar med personregister måste göra de anpassningar som lagen kräver. Som exempel tog Holger och frågade medlemmarna i BTS om han fick ta ett foto och publicera på internet eller i pressen. Eftersom alla tre svarade ”ja” var kraven för publicering uppfylld.

Holgers andra punkt handlade om info om Kommunala pensionsrådet, KPR. Medlemmarna uppmanades att komma med förslag, beröm eller kritik till kommunen till kommande möten.

Tredje punkten handlade om kommunens nya föreskrifter och villkor för regler för riksfärdtjänst som är ute på remiss.

Harry Jonsson fortsatte och berättade om den nya projektorn och filmduken på Bygdegården. Nu återstår bara lite innan allt blir färdigt. Han efterlyste också förslag på resor.

Så var det dags för Birch Town Singers att inleda sin underhållning med idel kända sånger innan det var dags att smaka vad nöjeskommittén hade att bjuda på. En välsmakande kycklingsallad med bröd och dryck kändes passande denna härligt sommarvarma eftermiddag.

Kaffe och kaka hanns med innan det blev dragning på lotteriet. BTS delade ut allsångshäften som kom till användning till deras andra framträdande, där det blev ”gamla härliga sånger som vi inte kan släppa”.

Mellan inledande ”Lilla vackra Anna” och avslutande ”Där björkarna susa” hann BTS med många välkända sånger, Ett uppskattat och applåderat framträdande blev det med en lagom ljudnivå.          

Högklassig musik i Lövånger

Snacket Trio con Brio, en trio musiker med norrländskt ursprung bjöd på en musikupplevelse av högsta klass i Lövångers kyrka för en tid sedan. Med instrumenten flöjt, oboe/engelskt horn...

Lotta gladde pensionärer

Snacket För en kort tid sedan startade en buss med många glada pensionärer från Robertsfors. Det var PRO och SPF pensionärsföreningar som reste mot Storudden i Gravmark. På programmet...

Grilltajm i Burträsk

Snacket En av de varmaste dagarna i slutet på juli träffades Burträskbygdens PRO i Hembygdsormrådet i Burträsk för att ha en trevlig stund tillsammans och grilla. Ett 50 tal medlemmar...

Önskepsalmer i Bjuröklubb

Snacket Gudstjänst med önskepsalmer framgick av programmet för gudstjänsten i Bjuröklubbs kapell den 8:e söndagen efter Trefaldighet. Och intresset för att sjunga önskepsalmer var mycket...

Fiskelycka i Vallen

Snacket Aron Olofsson, 10 år, har satt nytt personligt rekord på abborre. En abborre som vägde 1 500 gram och hela 47 cm lång drogs upp i sjön Trehörningen i Vallen.

SPF Seniorerna träffades och trivdes på våravslutning

Snacket SPF Seniorerna Robertsfors har haft våravslutning i Centrumhuset. Ett 65-tal deltagare hälsades välkomna av ordförande Lennart Brändström. Innan servering av god smörgåstårta...