Onsdag 23 januari 2019

Västerbottens Mellanbygd

En fullträff på Gumboda hed

Gumboda · Published aug 27, 2018 at 08:15

I lördags arrangerades en sommarfest för de som passerat 60. Det var pensionärsföreningarna i Robertsfors, PRO och SPF som gemensamt gjorde detta. Och det blev en fullträff detta, den kom folk från många delar av Västerbotten.

Det fanns husvagnsplatser för de som ville stanna över natten. Bara under dagen kom närmare 300 besökare.

Programmet började vid 11–tiden på förmiddagen och sedan var det många utbud att välja mellan. Först hälsades alla välkommen av de bägge ordföranden Christina Björk PRO och Lennart Brändström SPF.

Ånäset PRO-dansare visade upp seniordans och lite senare på dagen kom Linedansgänget och hade introduktion. Många tog chansen att prova på.

Det musikaliska under dagen var Ingemar Sandström som sjöng Elvis.

Från Bygdeå kom Neighburgs och sjöng och spelade. Sist på dagen kom Birch Town Singers med sina vackra stämsånger. Vid alla dessa musikstunder var det fullsatt i stora logen.

Det fanns en historisk vandring på heden med Gerhard Johansson. Och det var många som ville höra historien om hur det varit och sett ut förr på Gumboda hed, när det var militärer som bodde där.

Denna dag riktades till blivande pensionärer 60+, så det fanns information av både PRO och SPF på plats.

Så vi får hoppas att det kom med, några nyblivna pensionärer i föreningarna.

Senare på kvällen var det middag med dans till Janders orkester. Första timmarna var det trångt på golvet, men efter pausen var det kanske lita mera svängrum. Det har hörts enbart positiva uttalanden, och många efterfrågar redan nu nästa års sommarfest.

Känner du igen brudparet?

Snacket Jag undrar om någon av Mellanbygdens läsare känner till detta brudpar? Hör gärna av er i så fall.

Nobelfest med Husmodersföreningen

Snacket Robertsfors Husmodersförening firade den 10 december med Nobelmiddag Festen började med mingel för efter lyssnade vi till nationalsången. Därefter delades det ut medaljer till...

Information om pension

Snacket Vilket Luciatåg vi fick avnjuta! Ett 30-tal skönsjungande ungdomar från femteklasserna i Bureå skola bjöd oss på glada melodier, bland annat ”Vår julskinka har rymt”. De sjöng med...

Julfest i Centrumhuset

Snacket Det var fullsatt i Diamanten när medlemmarna i SPF Seniorerna Robertsfors blev bjudna på glögg, luciatåg och jultallrik vid årets sista månadsmöte 13 dec. Redan i entrén infann...

Avslutning på sångstunderna i Robertsfors PRO

Snacket Torsdag var det julsånger annonserat på äldreboendet Mårsgårn i Robertfors. Det har blivit en vana att Robertsfors PRO-sånggrupp går till boendet och bjuder på julsånger. Det var...