Onsdag 19 september 2018

Västerbottens Mellanbygd

En fullträff på Gumboda hed

Gumboda · Published aug 27, 2018 at 08:15

I lördags arrangerades en sommarfest för de som passerat 60. Det var pensionärsföreningarna i Robertsfors, PRO och SPF som gemensamt gjorde detta. Och det blev en fullträff detta, den kom folk från många delar av Västerbotten.

Det fanns husvagnsplatser för de som ville stanna över natten. Bara under dagen kom närmare 300 besökare.

Programmet började vid 11–tiden på förmiddagen och sedan var det många utbud att välja mellan. Först hälsades alla välkommen av de bägge ordföranden Christina Björk PRO och Lennart Brändström SPF.

Ånäset PRO-dansare visade upp seniordans och lite senare på dagen kom Linedansgänget och hade introduktion. Många tog chansen att prova på.

Det musikaliska under dagen var Ingemar Sandström som sjöng Elvis.

Från Bygdeå kom Neighburgs och sjöng och spelade. Sist på dagen kom Birch Town Singers med sina vackra stämsånger. Vid alla dessa musikstunder var det fullsatt i stora logen.

Det fanns en historisk vandring på heden med Gerhard Johansson. Och det var många som ville höra historien om hur det varit och sett ut förr på Gumboda hed, när det var militärer som bodde där.

Denna dag riktades till blivande pensionärer 60+, så det fanns information av både PRO och SPF på plats.

Så vi får hoppas att det kom med, några nyblivna pensionärer i föreningarna.

Senare på kvällen var det middag med dans till Janders orkester. Första timmarna var det trångt på golvet, men efter pausen var det kanske lita mera svängrum. Det har hörts enbart positiva uttalanden, och många efterfrågar redan nu nästa års sommarfest.

Stövargille på domarträff

Snacket Den 26 augusti hade Mellanbygdens stövargille domarträff, sju domare kom för att höra påPell-Antforsens Siiri, ägare Göran Rönnberg. Siiri släpptes klockan 7.00, nästan genast...

Goda råd gavs till parrelationer

Snacket PRO Bygdeås ordförande Louise Arvidsson hälsade dagens gäst Paula Taube och 60 medlemmar välkomna till årets traditionella surströmmingsfest. Hon började med att presentera...

Surströmming med PRO i Bureå

Snacket Bureå PRO hade medlemsmöte den 21 augusti i båtklubbstugan med surströmming och tillbehör. Drygt 90 personer avnjöt den goda strömmingen. Ordförande Roger Olofsson hälsade alla...