Söndag 18 november 2018

Västerbottens Mellanbygd

Paula Taube föreläste om ”Sex på äldre dar”. Foto: HOLGER SÖDERSTRÖM

Goda råd gavs till parrelationer

Bygdeå · Published sep 14, 2018 at 06:15

PRO Bygdeås ordförande Louise Arvidsson hälsade dagens gäst Paula Taube och 60 medlemmar välkomna till årets traditionella surströmmingsfest.

Hon började med att presentera höstens program, seniormässan, pubkväll, kulturveckan och höstmötet innan hon gav ordet till dagens gästföreläsare som jobbar hos landstinget.

Ämnet för dagen hade rubriken ”Sex på äldre dar”. Med sin härligt klingande finlandssvenska dialekt tog hon upp många olika aspekter kring ämnet, som i dag inte är lika tabubelagt som tidigare.

Sex behöver inte bara vara samlag utan kan lika gärna vara en kram, puss eller beröring, som hon betonade. Huden är ett viktigt organ i sammanhanget. Ålderspåverkan togs upp och hon gav tips på hjälp man kan få. Goda råd till en bra parrelation fick vi också.

Kärleken behöver inte bli sämre på äldre dar, men kanske annorlunda. Paula läste också en dikt av Eeva Kilpi om kärlek som består också när man blir äldre. Efter en avslutande frågestund fick Paula applåder och tack för sitt föredrag.

Därefter var det dags för den efterlängtade surströmmingen. För en del var det årets första, medan andra redan hunnit smaka både två och tre gånger. Surströmming, potatis och sedvanligt tillbehör fick bra betyg.

Kaffe och kaka samt lotteridragning avslutade mötet.

Information om prostata

Snacket Sjutton modiga damer hade trotsat höstmörkret och kommit till mötet med husmodersföreningen. Kvällens gäst, Torbjörn Lindberg, berättade först om problemet med prostata som...

Lärorik scouthelg i Lövånger

Snacket Sista helgen i September samlades 40 scouter och ledare samt 13 Gillescouter till en kurshelg i Lövånger.  Mastodonten är en gammal tradition i scoutsammanhang som legat i...

Byggplaner presenterades

Snacket Nyligen hade Robertsfors PRO månadsmöte. Trevligt att så många kommit till mötet. Det var dukat för 112, och inte många stolar var tomma. Ordförande Kristina Björk öppnade mötet...

Härlig musik till "surisarna"

Snacket PRO Nysätra har haft sin start för hösten. Lars Wallgren hälsade gäster och musikanter välkomna.   Det var Tommy Olsson och Melker Eriksson som förgyllde festen med härlig sång...