Onsdag 19 september 2018

Västerbottens Mellanbygd

Intressant resa till Titanic

Skellefteå · Published sep 3, 2018 at 15:30

Förra veckan var det åter en resa tillsammans Robertsfors PRO- och SPF föreningarna. Det var ett besök på utställningen om Titanic.

Man har sedan barnsben hört myter om denna båt, så det var mycket intressant att med egna ögon titta på utställningen. Det var så bra upplagt, med egna hörlurar och att själv gå fram till monter och bild. Och att man hörde berättelsen hela tiden. Det var både se och hörvärt.

En god lunchbuffé serverades sedan på Nordanå restaurangen. Efter lunchen ännu en sevärdhet.

I Bygdeträsk gamla skola fanns utställningen om konstnären Torfrid Ohlsson. Bra guidning fick vi av sönerna Staffan och Torbjörn Ohlsson.

Så stor fantasi denna konstnär måste haft. Det var så roligt att se, bruksföremålen som tog en annan skepnad i hans händer. Och de fick sedan talande namn.

Hela resan avslutades med fika på Westmans i Bygdsiljum. Bakelser i det större formatet serverades. Och gott var det, tyckte alla cafégästerna.

Tack för den resan till reseledarna Malin Ådin och Sven-Olof Pettersson.

Stövargille på domarträff

Snacket Den 26 augusti hade Mellanbygdens stövargille domarträff, sju domare kom för att höra påPell-Antforsens Siiri, ägare Göran Rönnberg. Siiri släpptes klockan 7.00, nästan genast...

Goda råd gavs till parrelationer

Snacket PRO Bygdeås ordförande Louise Arvidsson hälsade dagens gäst Paula Taube och 60 medlemmar välkomna till årets traditionella surströmmingsfest. Hon började med att presentera...

Surströmming med PRO i Bureå

Snacket Bureå PRO hade medlemsmöte den 21 augusti i båtklubbstugan med surströmming och tillbehör. Drygt 90 personer avnjöt den goda strömmingen. Ordförande Roger Olofsson hälsade alla...