Lördag 15 augusti 2020

Västerbottens Mellanbygd

PRO Bureås första medlemsmöte den 21 januari 2020 samlade cirka 100 medlemmar. Foto: BERNT HOLMQVIST

PRO Bureå medlemsmöte

BUREÅ · Published jan 29, 2020 at 07:15

PRO Bureås första medlemsmöte den 21 januari 2020 samlade cirka 100 medlemmar. Ordförande Roger Olofsson hälsade alla välkomna och önskade alla en god fortsättning på det nya året.

Reseledarna hade inga planerade resor för närvarande, men skulle återkomma till nästa medlemsmöte. Studieorganisatören Majvor Lundmark informerade om att PRO Bureå skall starta en kurs i husmanskost för herrar, kostnad 600 kr per deltagare.

PRO Bureå hade bjudit in Evelina Fahlesson, ordförande i bygg- och miljönämnden, Skellefteå Kommun till mötet. Staffan Markström, styrelsemedlem i PRO Bureå, ställde frågan till henne om vi kan bo kvar i Bureå?.

Enligt henne så är framtidsutsikterna för Bureå fantastiskt inom några år. Etableringen av Northvolt samt det planerade resecentrum när norrbotniabanan byggs, kommer att innebära att Bureå kommer att få cirka 4000 fler invånare. Fahlesson har stora förhoppningar om att det kommer att byggas i Bureå inom en snar framtid. Det byggs redan i Kåge och hon tror att Bureå kan bli nästa ort.

Erna Forsman informerade om att det lämnats in förslag på byggnationer i Bureå både  år 2007 och 2009, men att man inte funnit några finansiärer/byggherrar till detta.

Medlemmarna bjöds sedan på en god smörgås och kaka till kaffet,  innan Ackord från Norsjö underhöll oss med blandad musik, allt från ”fusblus” på bondska till Elvis. Mycket uppskattat av medlemmarna. Mötet avslutades med lotteridragning och information från ordföranden om nästa medlemsmöte/årsmöte i februari 2020.

Okända djur

Snacket Nyligen såg jag av en slump något jag aldrig sett tidigare. Det var en ca 15 centimeter lång kokong/påse full med larver utanpå, kanske också inuti. Larvernas storlek var minst 3...

Utflykt till mellanbygdens Treriksröset

Snacket Den 10:e juli åkte två personer från Bygdeå-Nysätra Släktforskarförening till Kålaboda. Där väntade guiden Birgitta Rahm, som skulle visa vägen till Mellanbygdens eget...

Vem är busschauffören?

Snacket En läsare efterlyser identiteten på en busschaufför som var aktiv i mellanbygden för länge sedan.

Calle under parasoll

Snacket En vecka efter köld- och blåschocken var Calle Rising tillbaks på Burträskgårdarna - denna gång i sällskap av årets varmaste dag. Med hjälp av ett lånat parasoll fick ändå både...

En frussen Calle i pergolans korsdrag

Snacket Calle Rising börjar mer och mer profilera sig som trygg-, och äldreboendenas egen gårdsmusikant. Än en gång var det dags för en musikstund, denna gång i ett så blåsigt, regnigt...
Sport