Lördag 29 februari 2020

Västerbottens Mellanbygd

Välkomsttal av ordförandena PRO och SPF Kristina Björk och Lennart Brändström Foto: ANN-CHARLOTT NORDLUND

Sommarfest i Gumboda

GUMBODA · Published aug 29, 2019 at 07:15

Sommarfest i två dagar var planerat och det blev verkligen så också. Redan vid tre-tiden på fredag hade många samlats. Det blev tal av PRO och SPF ordförandena Kristina Björk och Lennart Brändström.

Gumboda Mästerskap i Boule, med start fredag eftermiddag hade lockat 10 lag. Lagen kom från Boliden, Holmsund, Ånäset, Robertsfors och Sikeå. Det fanns inga inramade banor, utan matcherna gick på den ojämna marken under tallarna på heden. Men det var lika för alla.

Efter semifinal och finalmatch stod laget Sikeå 2 som segrare. Det var Per-Ingvar Jonsson och Ann-Charlott Nordlund som blev Gumboda mästare detta första år.
Sedan kom introduktion om Gåfotboll för äldre.

Det är Börje Larsson som kommit med denna iden, att prova på som motion för äldre. Det var SPF och PRO från Robertsfors som provade med en match. Lagen bestod av tre damer och tre herrar. Slutresultatet blev att SPF vann med 5-0.

Det fanns möjlighet att stå med husvagnar över natten, och ett 20-tal fanns på plats redan fredag natten. En Pub med underhållning öppnades på kvällen. Danslokalen hade pyntats med kulörta slingor och ljuslyktor. Det var Källqvist Trio som underhöll. Och med gamla godingar och dansvänliga låtar, fick de gästerna att dansa mellan borden. Trivsamt var det.

Det delades ut ett pris för mest uppseendeväckande hatten. Och där vann Per-Ingvar Jonsson med sin hatt ”Gumboda Motorstadion”

Lördag kom med bra väder, När välkomsttalen från de båda ordförandena Kristina Björk och Lennart Brändström hade tystnat sköts kanonsalut. Programmet under lördagen började med uppvisning av seniordans. Det är seniordansarna från Ånäset som stod för detta.

Mer av dans fanns det i lilla logen. Där var det Linedansare som visade flera av sina danser, och man fick även prova på att dansa Linedans.

Det stora dragplåstret var ändå var nog Bröderna Henrys från Lövångersrevyn. Med Mats Bohman och Bengt Öhman. De kom in och fick publiken med på sina skämt. Många hade nog kommit enbart för dem. Och de blev inte besvikna.

Senare på kvällen dukades bord i stora danslogen och det serverades middag där. Över 130 personer hade anmält sig till detta. Senare på kvällen dansades det till Mickes orkester. Och det var en trevlig kväll med fart och fläkt över dansgolvet.

För att kunna göra detta arrangemang möjligt, behövs många frivilliga som ställer upp. Det var ett femtiotal personer från de bägge pensionärsföreningarna från Robertsfors, som har hjälpt till dessa dagar. Det fanns mycket som behövde arbetare. Där fanns att köpa kaffe och smörgås, hamburgare, filbryta med fläsk, varmkorv, tombolalotter, kasta boll.
Det har strötts många berömmande ord, från de som gästat Gumboda Hed denna helg.

Årsmöte KD Robertsfors

Snacket Kristdemokraternas Robertsforsavdelning har haft årsmöte i Ånäset. Talare var partiets ombudsman i Västerbotten, Lars-Åke Holmgren. Han tog upp politik som berör hela landet och...

Årsmöte med SPF Seniorerna

Snacket SPF Seniorerna Robertsfors har haft årsmöte den 13 februari. Ordförande Lennart Brändström kunde hälsa 106 medlemmar välkomna. Komminister Karin Vigren höll en stämningsfull...

SPF Seniorerna Robertsfors

Snacket Årets första månadsmöte i Centrumhuset blev välbesökt trots ett halkigt väglag. Ordförande Lennart Brändström inledde med att hälsa alla välkomna. Tyvärr hade underhållaren för...

Mötesrik helg i Kalvträsk

Snacket Helgen den 8-9 februari var mötesrik i Kalvträsk. Under söndagen hölls bland annat SK Örnvingens årsmöte och någon timme senare Kalvträsk Fiskevårdsområdesförenings. Örnvingen...

Årsmöte i Lövånger

Snacket Centerpartiets gruppledare Carina Sundbom besökte Lövånger i tisdags för att prata Centerpolitik för Centerkvinnorna och Centerpartiet. Hon talade om partiets kommundagar och...

Mäktig soluppgång

Snacket Hans-Erik Johansson lyckades fånga en fantastisk soluppgång över havet utanför Lillkricksand. Bilden är tagen den 11 januari i år omkring klockan 09.15.