Måndag 18 februari 2019

Västerbottens Mellanbygd

Surströmming var ett gott inslag när Bureå PRO hade medlemsmöte. Foto: PRIVAT

Surströmming med PRO i Bureå

Bureå · Published sep 3, 2018 at 09:30

Bureå PRO hade medlemsmöte den 21 augusti i båtklubbstugan med surströmming och tillbehör. Drygt 90 personer avnjöt den goda strömmingen.

Ordförande Roger Olofsson hälsade alla välkomna och våra duktiga reseledare, Sylvia och Karin, informerade om en kommande resa till Luleå Kulturens hus och Pilsner och Penseldrag den 4 november.

Medlemmarna kommer att bjudas på kärlek, gapskratt, pilsner och penseldrag (jodå) samt en hel del sång när Sveriges skratt-säkraste gäng tar plats på scenen.

Avresa 13:00 show 16:00 samt middag på hotell Örnvik efter showen. Anmälningar tas upp i september.

Höstens gedigna program redovisades och vår gäst Annika Eriksson, som brinner för berättande och driver förtaget Sagoteket, uppmanade oss att komma igång med vårt egna berättande.

Det blir ett sago café som kan leda till en studiecirkel cirka 5 gånger i höst. Det blir socialt och kan bygga broar mellan barn och vuxna. Den 1 september görs en sagovandring för barnbarn 3-6 år i vuxens sällskap.

Vi blev bjudna på härlig dragspelsmusik av Melker Eriksson och på elbas Tommy Olsson. Vi sjöng allsång till många välkända melodier. Melker fick oss också att tävla i lilla musikkrysset där vinnarna fick fina och nyttiga vinster.

En trevlig kväll som avslutades med kaffe och en god kaka.

Nästa medlemsmöte är den 18 september klockan 12:00. Ingemar Sandström kommer att berätta lite historik om Elvis samt sjunga hans låtar.

PRO Bureå Medlemsmöte

Snacket Bureå PRO hade medlemsmöte den 22 januari. Ordförande Roger Olofsson informerade oss om PRO mervärde (Googla) där man får se vilka förmåner och erbjudanden vi som PRO:are kan ta...

Släktforskardag i Robertsfors

Snacket Robertsfors bibliotek hade 19:e januari tillsammans med Bygdeå-Nysätra Släktforskarförening anordnat årets släktforskardag, som innehöll gamla foton, hjälp att scanna, visning av...

Missionsgudstjänst i Bureå

Snacket Sedan flera år har EFS som riksorganisation en verksamhet under för- kortningen BIAL (barn i alla länder) i syfte att nå ut till barn i alla länder. Ett utarbetat söndags-...

Känner du igen brudparet?

Snacket Jag undrar om någon av Mellanbygdens läsare känner till detta brudpar? Hör gärna av er i så fall.

Nobelfest med Husmodersföreningen

Snacket Robertsfors Husmodersförening firade den 10 december med Nobelmiddag Festen började med mingel för efter lyssnade vi till nationalsången. Därefter delades det ut medaljer till...