Söndag 18 november 2018

Västerbottens Mellanbygd

Surströmming var ett gott inslag när Bureå PRO hade medlemsmöte. Foto: PRIVAT

Surströmming med PRO i Bureå

Bureå · Published sep 3, 2018 at 09:30

Bureå PRO hade medlemsmöte den 21 augusti i båtklubbstugan med surströmming och tillbehör. Drygt 90 personer avnjöt den goda strömmingen.

Ordförande Roger Olofsson hälsade alla välkomna och våra duktiga reseledare, Sylvia och Karin, informerade om en kommande resa till Luleå Kulturens hus och Pilsner och Penseldrag den 4 november.

Medlemmarna kommer att bjudas på kärlek, gapskratt, pilsner och penseldrag (jodå) samt en hel del sång när Sveriges skratt-säkraste gäng tar plats på scenen.

Avresa 13:00 show 16:00 samt middag på hotell Örnvik efter showen. Anmälningar tas upp i september.

Höstens gedigna program redovisades och vår gäst Annika Eriksson, som brinner för berättande och driver förtaget Sagoteket, uppmanade oss att komma igång med vårt egna berättande.

Det blir ett sago café som kan leda till en studiecirkel cirka 5 gånger i höst. Det blir socialt och kan bygga broar mellan barn och vuxna. Den 1 september görs en sagovandring för barnbarn 3-6 år i vuxens sällskap.

Vi blev bjudna på härlig dragspelsmusik av Melker Eriksson och på elbas Tommy Olsson. Vi sjöng allsång till många välkända melodier. Melker fick oss också att tävla i lilla musikkrysset där vinnarna fick fina och nyttiga vinster.

En trevlig kväll som avslutades med kaffe och en god kaka.

Nästa medlemsmöte är den 18 september klockan 12:00. Ingemar Sandström kommer att berätta lite historik om Elvis samt sjunga hans låtar.

Information om prostata

Snacket Sjutton modiga damer hade trotsat höstmörkret och kommit till mötet med husmodersföreningen. Kvällens gäst, Torbjörn Lindberg, berättade först om problemet med prostata som...

Lärorik scouthelg i Lövånger

Snacket Sista helgen i September samlades 40 scouter och ledare samt 13 Gillescouter till en kurshelg i Lövånger.  Mastodonten är en gammal tradition i scoutsammanhang som legat i...

Byggplaner presenterades

Snacket Nyligen hade Robertsfors PRO månadsmöte. Trevligt att så många kommit till mötet. Det var dukat för 112, och inte många stolar var tomma. Ordförande Kristina Björk öppnade mötet...

Härlig musik till "surisarna"

Snacket PRO Nysätra har haft sin start för hösten. Lars Wallgren hälsade gäster och musikanter välkomna.   Det var Tommy Olsson och Melker Eriksson som förgyllde festen med härlig sång...