Måndag 18 januari 2021

Västerbottens Mellanbygd

Tävlingsledaren Stefan Bygdeson. Foto: ARKIV

7-mila skjuts fram en månad

7-milas arrangörer valt att skjuta fram den klassiska tävlingen – som var planerat till 21 februari – till den 21 mars.

ROBERTSFORS/VINDELN · Published jan 5, 2021 at 09:30

Bakom beslutet ligger förstås covid-19.

– Vi har beslutat att köra tävlingen 21 mars istället för som tidigare planerat tredje söndagen i februari då vi hoppas att coronaläget ska börja lindras under eftervintern, säger tävlingsledaren Stefan Bygdeson.

Redan tidigare har arrangörerna gått ut med en rad förändringar för att minska smittorisken, som till exempel att inte ha busskjutsningar, korta ner stafetten och dela upp starten över en tid.

– Det upplägget ligger kvar men vi har inte öppnat anmälan ännu. Hade loppet legat i dag skulle det ha varit svårt att genomföra det även med våra anpassningar, säger Stefan Bygdeson.

Han är fortfarande optimistisk till chansen att genomföra tävlingen:

– Vi tror att det starkt ökar möjligheterna att kunna genomföra loppet en månad senare. Nu när vaccineringen kommit igång bör det förhoppningsvis lätta upp samhälls- och pandemiläget med tillhörande restriktioner när vi närmar oss den tidpunkten.

Fler nyheter från mellanbygden

Diamanten mångas vän under pandemin

LÖVÅNGER Ingen utställning för den magnifika replikan av kyrkfönstret, men det kommer ju fler somrar. Populariteten kring att göra diamanttavlor har ökat under pandemin,...
Mellanbygden rekommenderar