Torsdag 13 augusti 2020

Västerbottens Mellanbygd

Annorlunda träning i coronatid

Nysätra IF har ställt om sina aktiviteter i coronatid. Cireklträningen har förlagts utomhus med mycket goda resultat.

ÅNÄSET · Published maj 11, 2020 at 11:15

Ishockeyplanen i Ånäset fylls snabbt på med träningssugna den här kvällen i slutet på april. Cirkeltråningen som hålls två gånger i veckan hade anpassats så långt det gick inomhus men hade börjat tappa deltagare.

Beslutet att flytta ut blev lyckat.

– Första gången vi var ute var vi 26 personer. Det är lite roligt att få slita och dra och bli lite skitig också, säger Lisa Söderström, ledare.

Träningen är också populär på flera sätt.

– Det är jättebra uppslutning och jättebra gemenskap. Vi hjälps åt att plocka bort efteråt också.

På hockeyplanen ligger en massa bildäck utlagda. Flera av övningarna innefattade däck på mer eller mindre jobbiga vis.

Träningen börjar med en rejäl uppvärmning i form av jogging. Sen tar de 12 stationerna vid. Musiksnuttar som ttar slut efter ett visst antal sekunder talar om när det är dags att byta.

Övningarna tränar både balans och styrka och deltagarna kör verkligen hårt.

– Man är totalt död efteråt, säger Erik Trygg.

En annan av deltagarna är Claes Hollström.

– Det är bara andra gången för mig men jag tycker det är positivt. Man kan göra mycket med gamla däck. Sen är det bara att klä sig efter väder, säger han.

Vad som väntar deltagarna blir också lite av en överraskning då stationerna varierar från gång till gång. Den här gången fanns tolv stationer med bland annat utfallsteg med däck, grodhopp och en armträning med däck.

– Det är balans, rörlighet, styrka och koordination. Jag har hela tiden tänkt att man ska ha övningar som man kan anpassa efter sin egen förmåga, säger Lisa Söderström.

Nya deltagare kommer också fortfarande till.

– Det är jätteroligt at vara ledare då.

Man är totalt död efteråt.

Äntligen en publik aktivitet i Ljusvattnet

LJUSVATTNET Pimpeltävling och logdanser; allt har fått ställas in till följd av coronapandemin. Men byaloppisen kunde ändå genomföras tack vare smart planering och byns enorma...

Detaljplan till domstol

ULLDALSVIKEN Ett beslut om detaljplan för ett område i Ulldalsviken överklagas till mark- och miljödomstolen. En person är kritisk mot delar i detaljplanen och vill se att...

Befarar fler drunkningsolyckor

SOMMAR Sol, värme, bad och ledigt på hemmaplan. Då ökar drunkningsolyckorna. Det är så pass mycket att Svenska Livräddningsällskapet går ut och varnar.

Ökat intresse för båtliv ger fler oerfarna på sjön

BÅTLIV När fler väljer att semestra på hemmaplan har även intresset för båtar stigit rejält. Under maj månad ökade sökningarna efter båtar med 887 procent jämfört med maj ifjol....
Sport