Måndag 13 juli 2020

Västerbottens Mellanbygd

Blytungt tapp för Sikeå

Det såg länge ut att bli tredje raka segern, men när Sikeå slutade göra mål kunde Boden stjäla alla poäng i slutminuten. Nina Anderssons show i målet var förgäves.

ROBERTSFORS · Published feb 13, 2020 at 12:15

Boden började matchen bäst och gjorde det första rycket till 2-5. Det fanns dock hela tiden en känsla att Sikeå skulle fixa det om de lyckades höja sig med tio procent.

Minut 20 till 28 var lyckominuter för Sikeå. Boden missade kategoriskt, Nina Anderssons briljans i målet började skina igenom och de egna målen gjordes med hyfsad intervall. Clara Erikssons 13-10 med tre sekunder kvar smakade mumma.

I andra halvlek var det ingenting, förutom två utvisningar som Boden gjorde totalt 4-0 på, som talade för poäng till gästerna.

Ett avgörande skede blev när ställningen fastnade på 18-17 i åtta minuter. Det blev till slut Maja Dahlberg som gjorde 19-17 och där borde kanske Sikeå kunnat stänga matchen.

Det offensiva målskyttet sinade dock fullständigt och trots att Nina Andersson stoppade bollar likt en Berlinmur skulle det bli noll poäng.

När allt skulle avgöras krympte Sikeåspelarna ihop och kastade bort bollar, allt medan Boden bombade in sina snyggaste mål.

Båda Bodenmålvakterna var strålande, men Nina Andersson var mellan minut 20 och 57 nästintill magisk.

– Det är jättekul när det går bra för en själv, men även om vi är bra bakåt är det synd att vi inte sätter lägena, säger Nina.

– Vi har haft roligt, blivit bättre sammansvetsade och de yngre tjejerna är bra drillade redan från början, tillägger hon om Sikeås stigande trend på senare.

Vid publik till Viddas koncert

ROBERTSFORS På söndagskvällen var det premiär för ”Musik i sommarkväll”, när Robertsfors kyrka gästades av skönsjungande tjejgruppen Vidda från Skellefteå.

Nytt datum för inresor

CORONA UD har från och med den 30 juni hävt reseavrådan för ett flertal länder inom EES medan man förlängt avrådan till länder utanför EES till den 31 augusti. Numera gäller även...

Egenprovtagning i länet med start måndag

Länet Från och med måndag 13 juli kan den som vill testa sig själv för covid-19 i Västerbotten.
Sport