Fredag 28 februari 2020

Västerbottens Mellanbygd

Blytungt tapp för Sikeå

Det såg länge ut att bli tredje raka segern, men när Sikeå slutade göra mål kunde Boden stjäla alla poäng i slutminuten. Nina Anderssons show i målet var förgäves.

ROBERTSFORS · Published feb 13, 2020 at 12:15

Boden började matchen bäst och gjorde det första rycket till 2-5. Det fanns dock hela tiden en känsla att Sikeå skulle fixa det om de lyckades höja sig med tio procent.

Minut 20 till 28 var lyckominuter för Sikeå. Boden missade kategoriskt, Nina Anderssons briljans i målet började skina igenom och de egna målen gjordes med hyfsad intervall. Clara Erikssons 13-10 med tre sekunder kvar smakade mumma.

I andra halvlek var det ingenting, förutom två utvisningar som Boden gjorde totalt 4-0 på, som talade för poäng till gästerna.

Ett avgörande skede blev när ställningen fastnade på 18-17 i åtta minuter. Det blev till slut Maja Dahlberg som gjorde 19-17 och där borde kanske Sikeå kunnat stänga matchen.

Det offensiva målskyttet sinade dock fullständigt och trots att Nina Andersson stoppade bollar likt en Berlinmur skulle det bli noll poäng.

När allt skulle avgöras krympte Sikeåspelarna ihop och kastade bort bollar, allt medan Boden bombade in sina snyggaste mål.

Båda Bodenmålvakterna var strålande, men Nina Andersson var mellan minut 20 och 57 nästintill magisk.

– Det är jättekul när det går bra för en själv, men även om vi är bra bakåt är det synd att vi inte sätter lägena, säger Nina.

– Vi har haft roligt, blivit bättre sammansvetsade och de yngre tjejerna är bra drillade redan från början, tillägger hon om Sikeås stigande trend på senare.

Här planeras framtidens Robertsfors

Robertsfors Robertsfors har seglat upp som en attraktiv bostadsort. Bostadsbyggande planeras i Bygdeå, Ånäset och tätorten. Nortvolts etablering i Skellefteå, breddningen av E4...

Hon vill varna för ’bilfälla’

YTTERBYN Monica Ahlberg hade i december en obehaglig upplevelse där en bil först försökte stoppa henne och sedan förföljde henne när hon körde förbi. Nu vill hon varna andra och...