Lördag 18 januari 2020

Västerbottens Mellanbygd

En finfin laginsats av Bygdeå pojklag

Innebandykulturen i mellanbygden är ganska svag, särskilt på seniornivå. Ett undantag är Bygdeå pojklag, som går på i ullstrumporna. 8-0 i derbyt mot Sävar imponerar efter en finfin laginsats.

BYGDEÅ · Published dec 3, 2019 at 12:15

Kontinuitet är viktigt och Bygdeås pojklag, födda 2008-2010, är inne på sin tredje säsong med i princip samma spelarmaterial. Och sådant ger resultat.

– Vi har hållit ihop truppen, så det är samma gäng som utvecklas otroligt fort. Resultatmässigt har det gått nästan oförskämt bra, säger tränaren Rickard Brändström, men tillägger:

– Vad det står på resultavlan är egentligen inte så viktigt, utan hur vi spelar. Och det märks på barnen att även de tänker så.

Bygdeås lag är också ganska lyckligt lottat.

– Det är jättehäftigt att vi får vara i en sådan här sporthall. Vi märker när vi är i Umeå hur privilegierade vi är, betonar Rickard Brändström.

Och vad förväntar du dig av laget idag?

– Disciplin och aktivitet, så att alla är med och att de har roligt där ute.

En finfin laginsats med mycket spelglädje ska det också komma att bli. Gästande Sävar får mycket att stå i när ett peppat hemmalag kommer på bred front. När Sävar får kontroll på bollen kommer de knappt upp till mittplan innan Bygdeå erövrat den igen.

– Vi hade ett bra spel och de hade ingen chans i första halvlek. De hade knappt bollen, säger Theo Mattsson.

3-0 i paus var nästan i underkant. Sävars målvakt kämpade bra och hade en ganska otacksam uppgift, då en Bygdeåspelare ofta fick stå ensam framför mål och försöka skyffla in bollen.

I andra halvlek kom Sävar ut som ett mycket bättre lag och spelet blev jämnare. Ändå var det Sävar som gjorde ytterligare fem mål.

– Det är kul att göra mål och få vänner, svarar Theo Mattsson på frågan om vad som är det bästa med innebandyn.

På frågan om vad Bygdeålaget är bäst på blir det skilda bud. Passningsspelet hävdar en, men...

– Jag håller inte med. Vi är bäst på att dribbla och gör många sådana mål, säger Tim Hermansson.

– Vi är ganska bra på att prata också, tillägger Kalle Eklund.

– Vi har bara förlorat en match, så att vinna returmötet mot Dalen blir vinterns mål, säger Theo Mattsson.

Extra plus i denna match får snabbe Theo Mattsson och fysiskt starka Adam Nilsson.

Lever i hopp om en ljus framtid för gatlysena

Hökmark Kampen för att behålla gatlysena i byarna i Skellefteå kommun befinner sig i ett avvaktande läge just nu. Politikerna på ett möte om gatlysen som hölls för ett tag sedan...

Nu renoveras värdshuset

BURTRÄSK Värdshuset i Burträsk har ännu en gång fått nya ägare. Den 3 februari är det tänkt att det nya krögarparet Sara och Oscar skall slå upp portarna till ett delvis...

50 000 kronor i 7-milapotten

ROBERTSFORS 50 000 kronor finns i potten när den 50:e upplagan av skidloppet 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors åks denna vinter söndag 16 februari.

Ökad risk för svaga isar

MELLANBYGDEN Den senaste tidens blidväder har inneburit att de flesta sjöar och vattendrag kan vara farliga att ge sig ut på. – Särskilt på vattendragen är isförhållanden förrädiska i år. Jag...

Superlokal bredbandsleverantör

GUMBODA Flera tjänsteleverantörer har nu börjat leverera internet i Robertsfors stadsnät. En av dem är riktigt lokal och finns i Gumboda.