Onsdag 17 oktober 2018

Västerbottens Mellanbygd

RIK:s Lova Eriksson krigade som vanligt. Trots det blev det förlust mot Clemensnäs med 2-1. Foto: LARS-GÖRAN HALVDANSSON

Förlust för RIK:s damjuniorer

Det blev förlust för RIK:s damjuniorer div. 2 norra i hemmamötet på Stantorsvallen i söndags. En tidigt ledningsmål i andra höll sig matchen ut.

Robertsfors · Published maj 30, 2018 at 07:15

Robertsfors unga damjuniorlag har i år tagit klivet upp i en betydligt tuffare serie där många av motståndarna är äldre tjejer. Det här märktes även mot Clemensnäs där Robertsfors agerade försiktigt och avvaktande i närkamperna.

– Vi är inte riktigt förberedda på det fysiska spelet. Det är det vi jobbar med på träningarna, säger Jonas Eriksson, tränare i Robertsfors.

Clemensnäs började också matchen klart bäst och satte press på Robertsfors. Bollarna gick däremot mest utanför eller räddades av Robertsforsmålvakten. I 21:a minuten kom däremot målet efter en misslyckad rensning på en hörna.

Hemmalaget höll trots Clemensnäs fysiska övertag uppe matchen bra och fick också in en kvittering innan halvtidsvilan med en lång boll som seglade över målvakten.

Andra halvlek kunde däremot inte ha startat olyckligare då Clemensnäs gjorde 2-1 redan i andra matchminuten nmed en snyggt placerad bill vid Robertsforsmålvaktens högra stolpe.

Clemensnäs hade också flera chanser till utökad ledning men äver RIK hade lägen till kvitteringen med en bra chans alldeles i slutet som Clemensnäs målvakt plockade ner.

Och det är just det fysiska spelet som är skillnaden lagen mellan.

Vi är fortfarande lite för ärliga och snälla, säger Jonas Eriksson.

– Vi är ett steg efter där men spelmässigt är vi minst lika bra. Men vi tar väl med oss att det kostar blod svett och tårar att ta poäng i den här serien. Man måste våga ta en smäll, säger han.

RIK har ändå hållit uppe spelet bra i inledningen på serien och har en vinst på fyra matcher då man besegrade Morön med 2-1 hemma i början på maj.

Robertsfors har sin nästa match borta mot Morön den 3 juni.

Tecknar finansieringsavtal

Hökmark Återvinningsbolaget Ecorub i Hökmark har tecknat ett finansieringsavtal med European High Growth Opportunities Securitization Fund. Avtalet innebär att EcoRub under en...

"Träning är som kogödsel"

BURTRÄSK Det är aldrig för sent att börja och även små ansträngningar gör stor skillnad. Det var kontentan när hälso- och träningseldsjälen Björn Hällgren nyligen föreläste med...

Dags att sätta på vinterdäck

Mellanbygden Från 1 oktober är det tillåtet att använda dubbdäck, och i länet har det redan varit halkigt på vägarna tidigt på morgonen. – Det var rejält halt i morse, och det är...