Onsdag 23 januari 2019

Västerbottens Mellanbygd

RIK:s Lova Eriksson krigade som vanligt. Trots det blev det förlust mot Clemensnäs med 2-1. Foto: LARS-GÖRAN HALVDANSSON

Förlust för RIK:s damjuniorer

Det blev förlust för RIK:s damjuniorer div. 2 norra i hemmamötet på Stantorsvallen i söndags. En tidigt ledningsmål i andra höll sig matchen ut.

Robertsfors · Published maj 30, 2018 at 07:15

Robertsfors unga damjuniorlag har i år tagit klivet upp i en betydligt tuffare serie där många av motståndarna är äldre tjejer. Det här märktes även mot Clemensnäs där Robertsfors agerade försiktigt och avvaktande i närkamperna.

– Vi är inte riktigt förberedda på det fysiska spelet. Det är det vi jobbar med på träningarna, säger Jonas Eriksson, tränare i Robertsfors.

Clemensnäs började också matchen klart bäst och satte press på Robertsfors. Bollarna gick däremot mest utanför eller räddades av Robertsforsmålvakten. I 21:a minuten kom däremot målet efter en misslyckad rensning på en hörna.

Hemmalaget höll trots Clemensnäs fysiska övertag uppe matchen bra och fick också in en kvittering innan halvtidsvilan med en lång boll som seglade över målvakten.

Andra halvlek kunde däremot inte ha startat olyckligare då Clemensnäs gjorde 2-1 redan i andra matchminuten nmed en snyggt placerad bill vid Robertsforsmålvaktens högra stolpe.

Clemensnäs hade också flera chanser till utökad ledning men äver RIK hade lägen till kvitteringen med en bra chans alldeles i slutet som Clemensnäs målvakt plockade ner.

Och det är just det fysiska spelet som är skillnaden lagen mellan.

Vi är fortfarande lite för ärliga och snälla, säger Jonas Eriksson.

– Vi är ett steg efter där men spelmässigt är vi minst lika bra. Men vi tar väl med oss att det kostar blod svett och tårar att ta poäng i den här serien. Man måste våga ta en smäll, säger han.

RIK har ändå hållit uppe spelet bra i inledningen på serien och har en vinst på fyra matcher då man besegrade Morön med 2-1 hemma i början på maj.

Robertsfors har sin nästa match borta mot Morön den 3 juni.

Fick anslag för att laga taket på Sockenmuseum

LÖVÅNGER Sockenmuseets tak kommer att renoveras då det läcker in vatten. Hembygdsföreningen sökte pengar från Stiftelsen Gustav den VI:s fond för svensk kultur i höstas. Och nu...

Därför röstade Lindahl nej till Löfven

GUMBODAHAMN En enda av centens riksdagsledamöter gick emot partilinjen när Stefan Löfven, (S) röstades fram som statsminister. Helena Lindahl, Gumbodahamn, röstade nej.

"Stäm staten inom ett år"

LÄNET Staten ska betala 18 miljoner kronor till skogsägare i länet, enligt mark- och miljödomstolen. Magnus Norberg, LRF-Konsult och markägarnas juridiska ombud, uppmanar fler...

BrukEtt avtalar med nya tyskar

Robertsfors Det blev ett rejält strul med tyskarna som hyrde in sig med dataservrar i BrukEtts lokaler. Nu har ägaren Mikael Bergmark skrivit ett nytt hyresavtal med ett annat...