Söndag 5 juli 2020

Västerbottens Mellanbygd

Frisk serieinledning av Ånäsets basketlag

Seriestarten har varit positiv för mellanbygdens enda basketlag; Nysätras mixade 05-06. Men i lördagens spännande drabbning mot Nordmaling var det Nysätras brist på folk som till slut blev övermäktig.

ÅNÄSET · Published okt 22, 2019 at 07:15

Ånäset har många av sina hemmamatcher tidigt på säsongen och efter två raka segrar tog det stopp mot Nordmaling. Det var stor spänning när det stod 45-45 och Nyästras point guard foulade ut sig. Gästerna missade dock båda straffkasten och det blev förlängning. Där kunde Nordmaling manövrera ut ett hemmalag som var kort om folk. Slutresultat 49-57.

– De var lika seriösa som oss och hade mer spelupplägg än lagen vi mött tidigare, säger tränaren Karl-Hugo Fredriksson.

Mixlaget gör sin sjunde säsong och det är många spelare som kommit och gått genom åren. Åldersspannet på spelarna är 9 till 14 år.

– En av våra styrkor är att vi börjat köra med uppställningar och ”spel”, det gör att vi blir svårare att försvara mot. En sak vi jobbar hårt för är att alla ska vara med och spela och vara ett hot offensivt, så det inte blir så mycket solo, säger Karl-Hugo Fredriksson.

Ett annat mål är att hålla truppen bred. Mot en taktisk motståndare som Nordmaling blir det tufft med bara sex spelare.

– Returmatchen mot Nordmaling blir het. Då vill vi komma med fullt lag och vinna, avslutar han.

Heta känslor kring farten på ”kammen”

BURTRÄSK Höga hastigheter längs en väg med många barnfamiljer, inga trottoarkanter och hus som står nästan ute på vägen. Ett recept för katastrof, menar boende på Kamvägen i...
Sport