Torsdag 9 april 2020

Västerbottens Mellanbygd

Höga titlar i BHCs hemmaepilog

Det delades ut många titlar i Burträsk HC:s sista hemmamatch. Björn Damm blev Årets BHC:are och Jim Wikberg fick nyinstiftade Thomas Löfroth Trophy. Sportsligt sett stod dock inte kungarna från Umeå högt i rang. Burträsk vann med 5-2.

BURTRÄSK · Published feb 27, 2020 at 15:15

Förutom match mellan Burträsk HC och serietvåan Umeå Kings var det alltså en hel del utmärkelser som skulle delas ut.

Före matchen fick Jim Wikberg den första inteckningen i Thomas Löfroth Trophy. Priset har instiftats av BHC:s veteranlag, som förlorade en stor profil när Thomas Löfroth gick bort i fjol, 50 år gammal.

En intern omröstning i laget visade att lagkapten Wikberg var värdig titeln ”omklädningsrummets bästa kompis”.

– Det känns mäktigt. Det finaste pris jag fått någonsin. Thomas var alltid glad och spred energi, att få jämföra sig med honom känns häftigt, säger Jim Wikberg.

Jämför din roll i omklädningsrummet och på isen!

– Jag försöker sprida glädje och skoja till det, men ändå vara lite seriös. På isen försöker jag vara en hårt jobbande forward, som skapar lägen åt andra och sätter laget före jaget. Tidigare tog jag mycket onödiga utvisningar och det tog ett tag innan jag insåg att man inte vinner matcher i utvisningsbåset.

I första pausen gjorde sig Björn Damm redo att dela ut ännu ett pris, innan han insåg att han själv blivit utnämnd till Årets BHC:are.

– Det är överraskande, men hedrande! Jag är så paff. Alla i styrelsen visst utom jag, de har blåljugit för mig! säger Björn Damm.

Vad betyder BHC för dig?

– Vintertid – allt! Jag försöker se A-lagets alla hemma- och bortamatcher och hålla ordning på veteranlaget. Och jag är alltid på plats två timmar före nedsläpp! Det kanske låter stört, som om det vore Elitserien, säger Björn Damm.

I matchen såg Umeå Kings ut som det hetare laget, men arrogans i egen zon straffade sig. Anton Holmberg gjorde två mål som underströk hans iskalla lugn och överlägsna teknik. Jim Wikbergs 4-2-bomb från blå var förlösande och båda målvakterna klarade en uppsjö av frilägen. 5-2 till slut.

Läs mer

  Tre nya döda i Västerbotten

  Länet I dag torsdag rapporterar regionen att ytterligare tre personer avlidit till följd av covid-19 i länet, två under dagen och en i tisdags.

  LUAIK lämnar över driften av Näsåkern

  LÖVÅNGER Ishockeysäsong börjar sakta gå över till fotbollssäsong. Men en annan övergång är också aktuell. Idag, den 1 april, lämnar LUAIK över driften av Näsåkerns idrottsplats...

  Eftertanke när berättande tystnar

  MORA Under hela 2010-talet har Linda Marklund utvecklat sitt berättande. När rösten nu ofrivilligt tystnar under vår och försommar återvänder hon i stället till grundstoffet och...

  Lokalvårdare rädda för smittan

  Robertsfors kommun Lokalvårdare inom Robertsfors kommun säger att de saknar ombyten och menar att de riskerar att dra med sig eventuell smitta, både hem och mellan olika...

  Årets stora musikfest är i riskzonen

  BURTRÄSK Spelmansstämman Burträsksvängen arrangerades första gången 1976. Under dessa 44 år har det självklart varit både upp- och nedgångar, men aldrig tidigare har den stora...

  Blödande bransch letar lösningar

  Corona Den svenska livescenen befinner sig i en ekonomisk kris. Musiker, artister och scenarbetare har det tufft och riskerar i värsta fall personlig konkurs. Men från branschens...