Lördag 23 oktober 2021

Västerbottens Mellanbygd

Robin Andersson vann de flesta närkamperna och lär ha avgjort Mellanbygdens Skytteliga med sina fyra mål mot Flarken. Foto: MORGAN BOHMAN

Hörnhärdsmälta på Tallbacka

Flarken vann med 4-0 hemma mot Ljusvattnet. Flarken var heta på hörnor mot Bureå 2 tidigare i höstas. Men när Flarken på onsdagskvällen mötte Ljusvattnet i Bureå var det de defensiva hörnorna som förstörde kvällen. 4-0 efter en kvart blev till slut 9-1 till LIF.

BUREÅ · Published sep 22, 2021 at 22:15

"Det gäller att vara med från start". Jo, ni har nog hört den förr i sportsammanhang. Men med från start var Flarken definitivt inte när den uppskjutna matchen mot Ljusvattnet spelades på Tallbackas konstgräs på onsdagen.

Ljusvattnet ordnade de första dryga tio minuterna fyra hörnor, som mynnade ut i fyra avslut på mål. Samtliga gick i mål (och ingen av dem var någon riktig rackarrökare).

Och trots att Karoli Watungulu vackert dansade in i straffområdet och satte 4-1 efter tjugo minuter, så kunde det aldrig bli Flarkens match igen.

För Ljusvattnet har ett intressant lag, med alla möjliga längder och kroppsformer. De kan sticka som bin, men även dansa som fjärilar när det behövs.

De hade matchens lirare i Petrus Holmgren, ett smart litet kvicksilver. Och matchens målskytt i form av Robin Andersson, som har ett närkampsspel och tempoväxlingar som tydligt odlats i högre divisioner.

Andra halvlek hann knappt börja innan Ljusvattnet gjorde 5-1 och sedan trillade målen in i ett jämnt flöde bakom ett Flarkenförsvar som för kvällen helt saknade samordning och riktlinjer.

Den stora anledningen att kolla på matchen var för att se vad den skulle innebära för Mellanbygdens Skytteliga och där avgjorde nog Robin Andersson med fyra mål, varav två skott i boxen och två nickar.

Matchen innebär också att Ljusvattnet säkrar femteplatsen framför Flarken.

Anton Skillerstedt för bästa betyget i ett Flarken som nästan uteslutande jobbade en och en.

En sån här kväll får Flarken främst glädjas åt att de har en sån trogen klack på bortaplan. Att åka fem mil för att se på fotboll i kolmörker, kalla höstvindar och ett begynnande regninferno – det är inget annat än enastående.

Fler nyheter från mellanbygden

Skador på förskoletak kostar 650 000 kronor

ÖVERKLINTEN Det läcker in vatten genom plåttaket på förskolan i Överklinten. Kommunen tror att skadorna har uppstått i samband med snöskottning och vill avsätta 651 500 kronor...
Mellanbygden rekommenderar

Handelsbanken stänger i Robertsfors

ROBERTSFORS Handelsbankens kontor i Robertsfors kommer att stängas. Bankkunderna hänvisas till Handelsbankens Umeå City efter att kontoret stängs i början av nästa år.

Samarbete stärker futsal

ROBERTSFORS Robertsfors ska fortsatt vara en stark futsalkommun på damsidan. Nu påbörjas ett samarbete mellan IFK Åkullsjön, Bygdeå GIF och Robertsfors IK som ska säkra såväl...
Personligt
Opinion
Chefredaktören har ordet
Behöver du hjälp?


Sport