Onsdag 23 januari 2019

Västerbottens Mellanbygd

”Målias” sänkte RIK2 med fyra

Hjoggböle gjorde i lördags entré i mellersta herrfemman och gjorde det med besked. Robertsfors 2 kvaddades med 7-0 och Elias Karlsson såg med ett äkta hat trick och fyra mål totalt till att RIK aldrig fick känna ett uns hopp.

Bureå · Published maj 30, 2018 at 07:15

Det har blivit en trevlig tradition i säsongsinledningen: mellanbygdsderbyn i skönt sommarväder på Tallbacka i Bureå. Nu var solen gul, himlen blå och ett blågulrandigt Hjoggböle tog emot RIK2, som tappade ledning i sin premiär och förlorade mot Vebomark.

– Det kändes onödigt. Vi var spelmässigt bra, men ogiftiga framåt. Idag siktar vi på att hålla nollan så länge som möjligt och försöka ställa om, sa RIK2-tränaren Jonas Eriksson.

Hjoggböle å sin sida var laddade för premiär efter en försäsong som nästan bara gett positiva vibbar.

– Taggningen och formen är det inget fel på, skönt att få komma i gång! Idag siktar vi på mycket bollinnehav och att mittfältet vinner mycket åt oss, sa tränaren Hampus Tellström.

Erikssons förhoppning kom omedelbart på skam, då ett Bureåinspel i straffområdet styrdes mot egen målvakt av en RIK:are. Målvakten blev så pass överrumplad att bollen studsade ut och Elias Karlsson kunde peta in sitt lättaste mål i matchen.

Men han var inte nöjd med det, utan fullbordade ett äkta hat trick med ett distinkt skott efter ett inspel och sedan ett bredsida precis invid stolpen efter ett friläge till höger i straffområdet. Redan innan matchklockan nått halvtimmen var matchen avgjord.

Med 4-0 i halvtid sjönk matchkvalitén en aning, samtidigt som grinigheten tilltog. Mahdi Sahidi blev utvisad efter sin andra varning efter dryga timmen.

– Ändå blir vi nästan bättre med en man mindre. Vi spelar enklare och släpper boll snabbare, konstaterade Jonas Eriksson.

Under en tiominutersperiod mitt i andra halvlek klarade Hjoggböle av sin målproduktion, bland annat Elias Karlsson med sitt fjärde.

– Det är godkänt, men jag är bitter över lägena jag missade i första halvlek. Det var ju de klaraste jag hade! sa fyramålsskytten, som inte vågade ge någon prognos om hur många mål det kan bli i årets seriespel.

Vilket är ditt mest typiska mål?

– Ofta en löpduell mot mittbacken, där jag hinner först och kan placera in bollen, gärna så lågt som möjligt.

Vilka kvitton fick ni av den här matchen?

– Vi visade direkt att vi bestämde och vågade spela i den här matchen. Vi ville ändra på den taskiga inställningen som vi hade i träningsmatchen mot Bureå nyligen.

Jonas Eriksson fick sikta mot nya tag i Robertsforsderbyt mot Åkullsjön/Bygdsiljum på fredag.

– Det är lite ungdomligt ännu. Vi har svårt att värdera när vi ska falla eller kliva. Därför får de lite enkla mål.

Vi visade direkt att vi
bestämde och vågade spela i den här matchen.

Hjoggböle - Robertsfors 2: 7-0 (4-0)

1-0 (’3) Elias Karlsson, 2-0 (’13) Elias Karlsson, 3-0 (’29) Elias Karlsson, 4-0 (’41) Razmus Lindgren, 5-0 (’64) Kevin Forss, 6-0 (’67) Elias Karlsson, 7-0 (’74) Felix Brännström.

Avslut (på mål): 26-7 (16-3).

Fick anslag för att laga taket på Sockenmuseum

LÖVÅNGER Sockenmuseets tak kommer att renoveras då det läcker in vatten. Hembygdsföreningen sökte pengar från Stiftelsen Gustav den VI:s fond för svensk kultur i höstas. Och nu...

Därför röstade Lindahl nej till Löfven

GUMBODAHAMN En enda av centens riksdagsledamöter gick emot partilinjen när Stefan Löfven, (S) röstades fram som statsminister. Helena Lindahl, Gumbodahamn, röstade nej.

"Stäm staten inom ett år"

LÄNET Staten ska betala 18 miljoner kronor till skogsägare i länet, enligt mark- och miljödomstolen. Magnus Norberg, LRF-Konsult och markägarnas juridiska ombud, uppmanar fler...

BrukEtt avtalar med nya tyskar

Robertsfors Det blev ett rejält strul med tyskarna som hyrde in sig med dataservrar i BrukEtts lokaler. Nu har ägaren Mikael Bergmark skrivit ett nytt hyresavtal med ett annat...