Onsdag 24 april 2019

Västerbottens Mellanbygd

Många kastade discar

Discgolfbanan Wastelands mellan Robertsfors och Överklinten huserade i mitten på september en deltävling i Norra discgolftouren, NDT. Mer är 80 deltagare kom till arrangemanget.

WASTELANDS · Published okt 1, 2018 at 07:15

Wastelands är en discgolfbana med en speciell karaktär då den är inrymd i en gammal grusgrop. Men de 84 deltagarna var mycket nöjda trots att regnet öste ner i omgångar under arrangemanget.

För Wastelands discgolfklubb var det första gången man ordnade arrangemanget.

– Det är ju en norrlandstour varje år och vi pratade om det i fjol att arrangera. De vill ju utöka så att det blir fler som är med, säger Tobias Salomonsson, Wastelands discgolfklubb.

Klassen Pro open vanns av dominanten och SM-trean Johannes Högberg, Skellefteå DG. Men något lokalt deltagande var det inte under turneringen.

– Vi hade faktiskt ingen från klubben som spelade. Vi sa att då det är första gången vi arrangerar så ska vi göra ett så bra arrangemang som möjligt, säger Tobias Salomonsson.

Och bra blev det.

– Arrangemanget gick jättebra. Alla verkade jättenöjda och tyckte banan var trevlig.

Redan i helgen hade klubben sitt nästa arrangemang då man ordnar en partävling med 72 deltagare.

– Det är andra gången vi kör det, säger Tobias Salomonsson.

Alla verkade jättenöjda och tyckte banan var trevlig

Inget ökat intresse för Lövångers föreningar

LÖVÅNGER Lövångers föreningsliv befinner sig i en kris, men trots att man signalerat om behov av hjälp, så har man inte kunnat se något ökat intresse bland folk av att delta i...

21 kommuner protesterar mot finsk kärnkraft

BURTRÄSK Varför och hur skall vi kunna stoppa kärnkraftsbygget vid Hanhikivi i Finland. Det var frågan som diskuterades när Elisabeth Holmström från nätverket ”Kärnkraftsfritt...

Verkar för fredsprojekt

ROBERTSFORS Under många år i barndomen levde hon sitt liv på flykt. Nu verkar riksdagsledamoten Abir Al-Salani, Centerns andranamn till EU-valet, för EU som fredsbygge. I förra...

Lär dig hantera ångest och oro

ROBERTSFORS Om ångest och nedstämdhet och vad man själv kan göra för att hantera problemen föreläste kuratorn Ida Wilded inyligen.