Onsdag 3 mars 2021

Västerbottens Mellanbygd

Många kastade discar

Discgolfbanan Wastelands mellan Robertsfors och Överklinten huserade i mitten på september en deltävling i Norra discgolftouren, NDT. Mer är 80 deltagare kom till arrangemanget.

WASTELANDS · Published okt 1, 2018 at 07:15

Wastelands är en discgolfbana med en speciell karaktär då den är inrymd i en gammal grusgrop. Men de 84 deltagarna var mycket nöjda trots att regnet öste ner i omgångar under arrangemanget.

För Wastelands discgolfklubb var det första gången man ordnade arrangemanget.

– Det är ju en norrlandstour varje år och vi pratade om det i fjol att arrangera. De vill ju utöka så att det blir fler som är med, säger Tobias Salomonsson, Wastelands discgolfklubb.

Klassen Pro open vanns av dominanten och SM-trean Johannes Högberg, Skellefteå DG. Men något lokalt deltagande var det inte under turneringen.

– Vi hade faktiskt ingen från klubben som spelade. Vi sa att då det är första gången vi arrangerar så ska vi göra ett så bra arrangemang som möjligt, säger Tobias Salomonsson.

Och bra blev det.

– Arrangemanget gick jättebra. Alla verkade jättenöjda och tyckte banan var trevlig.

Redan i helgen hade klubben sitt nästa arrangemang då man ordnar en partävling med 72 deltagare.

– Det är andra gången vi kör det, säger Tobias Salomonsson.

Alla verkade jättenöjda och tyckte banan var trevlig

Fler nyheter från mellanbygden

Nästan halva byn är med i Kalvträsks kår

KALVTRÄSK Det har gått två år sedan Kalvträsk frivilliga brandkår bildade ideell förening för att bättre kunna möta framtiden. Nu står folk till och med på kö för att kunna gå...
Mellanbygden rekommenderar

Svårare för kår att hitta nya deltidare

BURTRÄSK När räddningstjänsten i Burträsk tillsatte två nya deltidstjänster i höstas var det totalt tre sökande. För ett par decennier sedan kunde söktrycket vara tio gånger så...

Robertsfors kvinnor bara 14 sekunder efter

ROBERTSFORS KOMMUN Löneskillnaden mellan kvinnor och män med likvärdigt arbete är i stort sett noll bland anställda i Robertsfors kommun. Det visar den årliga lönekartläggningen.

Samtliga kårer har tufft att rekrytera

MELLANBYGDEN Trenden är tydlig. Samtliga räddningstjänstkårer i mellanbygdsområdet uppger att det har blivit lite svårare eller mycket svårare att rekrytera deltidsbrandmän på...

Man döms för ofredande

ROBERTSFORS KOMMUN En utländsk man i 40-årsåldern har av Umeå tingsrätt dömts för ofredande. Mannen döms till att betala dagsböter 30 om 190 kronor.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport