Måndag 17 december 2018

Västerbottens Mellanbygd

Många kastade discar

Discgolfbanan Wastelands mellan Robertsfors och Överklinten huserade i mitten på september en deltävling i Norra discgolftouren, NDT. Mer är 80 deltagare kom till arrangemanget.

WASTELANDS · Published okt 1, 2018 at 07:15

Wastelands är en discgolfbana med en speciell karaktär då den är inrymd i en gammal grusgrop. Men de 84 deltagarna var mycket nöjda trots att regnet öste ner i omgångar under arrangemanget.

För Wastelands discgolfklubb var det första gången man ordnade arrangemanget.

– Det är ju en norrlandstour varje år och vi pratade om det i fjol att arrangera. De vill ju utöka så att det blir fler som är med, säger Tobias Salomonsson, Wastelands discgolfklubb.

Klassen Pro open vanns av dominanten och SM-trean Johannes Högberg, Skellefteå DG. Men något lokalt deltagande var det inte under turneringen.

– Vi hade faktiskt ingen från klubben som spelade. Vi sa att då det är första gången vi arrangerar så ska vi göra ett så bra arrangemang som möjligt, säger Tobias Salomonsson.

Och bra blev det.

– Arrangemanget gick jättebra. Alla verkade jättenöjda och tyckte banan var trevlig.

Redan i helgen hade klubben sitt nästa arrangemang då man ordnar en partävling med 72 deltagare.

– Det är andra gången vi kör det, säger Tobias Salomonsson.

Alla verkade jättenöjda och tyckte banan var trevlig

"Mest sjunger jag utanför duschen"

Lövsele Betty Persson, 12 år, från Lövsele, sjunger med glimten i ögat och har ett stort musikintresse.

Stal el från hyresvärden – dömdes av Umeå tingsrätt

Robertsfors Mannen som är bosatt i Robertsfors kommun kopplade olovligen in sig på elnätet för att få ström till sin dator i lägenheten. Nu har han dömts till dagsböter för...

Mellanbygdens speltest

TEST I många familjer är jul lika med sällskapsspel. För de som tröttnat på samma gamla Monopol och Fia med knuff har Mellanbygden testat några nya brädspel.

Invandrarkvinnor lär sig att simma i Lövånger

Lövånger Invandrarkvinnor i Lövånger har under hösten fått chansen att lära sig simma. En del av deltagarna har aldrig varit i en simbassäng tidigare. – Den finaste och...