Tisdag 31 mars 2020

Västerbottens Mellanbygd

Minerva nådde högre

Det blev spännande när Nysätras basketlag avslutade höstsäsongen mot Minerva. Men bara i en halvlek. Sedan hittade Minerva de avgörande poängen, medan Nysätra tappade modet. 39-62 blev slutsiffrorna.

ÅNÄSET · Published dec 19, 2019 at 12:15

Minerva 05-06 skulle hinna med två matcher denna söndag och första anhalt var Ostkusthallen.

– Vi har tränat mycket på att skapa spel tillsammans och få ut samspel, så det inte bara blir soloraider, berättar tränaren Lukas Enquist.

Nysätracoachen Karl-Hugo Fredriksson var beredd på full huggning.

– Det här är ett tufft lag med en coach jag spelat mycket mot förut. De kommer ha bra spelupplägg och bra försvar. Vi får se efter fem minuter vad vi ska hitta på.

Matchen inleds med lite för övermodigt skytte från Minerva och det är Nysätra som lägger de första poängen till rätta i korgen.

Men sett över matchen är trenden tydlig: Minerva vinner samtliga fyra åttaminutersperioder i matchen och med stigande intervaller (2-3-7-11 poäng).

Inför halvtidspausen är det bara fem poängs ledning för Minerva, men Nysätra drar på sig fler straffkast och gästerna sätter agendan.

När Erik Tollefsen sedan går in och sätter två raka ”treor” för Minerva i tredje quartern kommer rycket som avgör. De sista åtta minuterna är det nästan bara Minerva på planen.

– Vi tappade försvaret i fem minuter och sen när vi kom tillbaka var spelet borta. Allt kan hända i basket, men spelarna tappade modet lite grann, analyserar Karl-Hugo Fredriksson, som ändå ser tillbaka på en fin höst.

– Bra att vi fått spela i en riktig serie, så ungarna får känna på matchspel också.

I Nysätra märktes bland annat Alrik Åhlén med fina upplopp på kanterna, Kevin Nises styrka under korgen och William Hansson, som med sin storlek kunde styra mycket.

– Kul med en sport man kan utöva ”hemma” i Ånäset, betonar William Hansson.

LUAIK kan sträcka ut en hand när vardagen krisar

LÖVÅNGER Idrottsföreningen ska främst ge invånarna en meningsfull fritid, men den kan även axla andra roller. LUAIK:s är beredda på att efterfrågan på deras hemsändning av...

Viktigt att hålla distansen

BURTRÄSK Även om den pågående coronaepidemin härjar som mest i Stockholm och andra storstäder, så kommer ingen undan helt. I Burträsk är det ont om lunchgäster på Värdshuset, och...

Kommunen ska själv städa skräpig tomt

BYGDEÅ En skräpig tomt i centrala Bygdeå som under många år varit föremål både för anmälningar från allmänheten och kommunala förelägganden ska nu städas upp enligt ett förslag...

Samhällsspridning i hela Västerbotten

Länet För närvarande finns 50 bekräftade fall av covid-19, orsakat av coronaviruset, i Västerbotten.

Tre av fyra länsföretag påverkas av corona

Länet Västerbottens Handelskammare, Företagarna och Region Västerbotten har tillfrågat 1 400 företag i länet hur de påverkas av covid-19.