Tisdag 21 januari 2020

Västerbottens Mellanbygd

Minerva nådde högre

Det blev spännande när Nysätras basketlag avslutade höstsäsongen mot Minerva. Men bara i en halvlek. Sedan hittade Minerva de avgörande poängen, medan Nysätra tappade modet. 39-62 blev slutsiffrorna.

ÅNÄSET · Published dec 19, 2019 at 12:15

Minerva 05-06 skulle hinna med två matcher denna söndag och första anhalt var Ostkusthallen.

– Vi har tränat mycket på att skapa spel tillsammans och få ut samspel, så det inte bara blir soloraider, berättar tränaren Lukas Enquist.

Nysätracoachen Karl-Hugo Fredriksson var beredd på full huggning.

– Det här är ett tufft lag med en coach jag spelat mycket mot förut. De kommer ha bra spelupplägg och bra försvar. Vi får se efter fem minuter vad vi ska hitta på.

Matchen inleds med lite för övermodigt skytte från Minerva och det är Nysätra som lägger de första poängen till rätta i korgen.

Men sett över matchen är trenden tydlig: Minerva vinner samtliga fyra åttaminutersperioder i matchen och med stigande intervaller (2-3-7-11 poäng).

Inför halvtidspausen är det bara fem poängs ledning för Minerva, men Nysätra drar på sig fler straffkast och gästerna sätter agendan.

När Erik Tollefsen sedan går in och sätter två raka ”treor” för Minerva i tredje quartern kommer rycket som avgör. De sista åtta minuterna är det nästan bara Minerva på planen.

– Vi tappade försvaret i fem minuter och sen när vi kom tillbaka var spelet borta. Allt kan hända i basket, men spelarna tappade modet lite grann, analyserar Karl-Hugo Fredriksson, som ändå ser tillbaka på en fin höst.

– Bra att vi fått spela i en riktig serie, så ungarna får känna på matchspel också.

I Nysätra märktes bland annat Alrik Åhlén med fina upplopp på kanterna, Kevin Nises styrka under korgen och William Hansson, som med sin storlek kunde styra mycket.

– Kul med en sport man kan utöva ”hemma” i Ånäset, betonar William Hansson.

Lever i hopp om en ljus framtid för gatlysena

Hökmark Kampen för att behålla gatlysena i byarna i Skellefteå kommun befinner sig i ett avvaktande läge just nu. Politikerna på ett möte om gatlysen som hölls för ett tag sedan...

Nu renoveras värdshuset

BURTRÄSK Värdshuset i Burträsk har ännu en gång fått nya ägare. Den 3 februari är det tänkt att det nya krögarparet Sara och Oscar skall slå upp portarna till ett delvis...

Allt färre renar dödas i trafiken

LÄNET Antalet olyckor med renar minskar kraftigt i Västerbotten. De senaste fem åren har antalet olyckor minskat med drygt 40 procent. – Vi har fått större gehör för problemet...

Elpriset styr vattenkraften

LÄNET Elpriset har fått en allt större betydelse för när vattenkraftsbolagen väljer att producera elström. När inte priset är tillräckligt högt väljer allt fler att spilla ut...