Söndag 18 november 2018

Västerbottens Mellanbygd

Robin Marksén är länken mellan Nysätra IF och Wasteland och drivande i projektet med discgolfbanan i Ånäset, som med vädermässigt flyt kan vara klar under tidig sommar 2019. Foto: MORGAN BOHMAN

Ny discgolfbana på gång

En discgolfbana är under konstruktion i Ånäset. Nysätra IF och Wasteland samarbetar i projektet och om alla bitar faller på plats kan discarna vina över området kring elljusspåret redan tidigt under nästa sommar.

ÅNÄSET · Published nov 9, 2018 at 12:15

Det är Robin Marksén som är spindeln i nätet och länken mellan Wasteland och Nysätra IF. Projektet med discgolfbanan drivs av korpensektionen i Nysätra IF, medan Wasteland discgolf bidrar med bandesign, instruktörstid och sportsligt kunnande.

Projektet har fått medel till att köpa in nio stycken discgolfkorgar, varav hälften kommer från Robertsfors kommun och den andra halvan från SISU Idrottsutbildarna i Västerbotten.

– En niohålsbana är också det som känns rimligt på det här området, säger Robin Marksén.

Banan ska placeras kring elljusspåret, som därmed får ett användningsområde även under sommarhalvåret.

– Min uppgift är att se till att det blir en bana som passar alla åldrar och svårighetsgrader. Den ska vara lättare än Wasteland, konstaterar Marksén.

Nu är det bara att hoppas på gynnsamt väder för att banan ska kunna utformas och göras klar till nästa barmarkssäsong.

– Om det går riktigt bra kan den nog vara klar tidigt under sommaren.

En viktig sak som återstår är att få klartecken från berörda markägare, men känslan kring projektet med discgolfbanan är positiv.

– Det känns att NIF är taggade på att det ska bli av och det känns kul, avslutar Robin Marksén.

Renbergs enda lag i norr

MELLANBYGDEN Futsal är en växande sport, men i mellanbygdsområdet har seniorlagen minskat. I norra området representeras mellanbygden endast av Renbergsvattnet, som att döma av...