Måndag 17 december 2018

Västerbottens Mellanbygd

Det var absolut fullsatt på Robertsfors Golfklubb när Cancergolfen genomfördes i mitten av augusti. Foto: MORGAN BOHMAN

Pålitlig golf för forskning

Cancergolfen i Robertsfors har blivit en positiv tradition som kombinerar sport med välgörenhet. Den lokala Lions Club och golfklubben kunde nyligen gemensamt överlämna 30 000 kronor till Lions cancerforskningsfond vid Umeå universitet.

ROBERTSFORS · Published okt 2, 2018 at 07:15

– Vi känner att konceptet är bra och att tävlingen blivit en tradition. Dessutom är det väldigt många av deltagarna som hittar hit från andra klubbar, konstaterar en mycket nöjd Britt Fält.

Hela tävlingen präglas av en positiv anda där det är lätt att få ortens företagare, och även klubbens medlemmar, att ställa upp och skänka priser.

– I år gjorde vi ett lotteri kring en hemslöjdad kniv och till fjolårets lotteri hade en medlem skänkt en ny motorsåg, berättar Britt Fält.

Arrangemanget har inga omkostnader och därmed kan hela spelavgiften à 150 kronor per person tillfalla cancerforskningens goda syfte. En annan tradition är att Robertsfors Lions Club skjuter till en rejäl summa för att den slutliga gåvan även ska bli estetiskt tilltalande. Denna gång blev det 18 300 kronor från tävlingsavgifter och lotterier som kompletterades med 11 700 och därmed gav 30 000 kronor totalt.

I och med att deltagartaket på 104 personer har nåtts kan det vara knepigt att utöka tävlingen ytterligare.

– Då skulle det krävas ett annat spelsätt. Det kan vara en fråga vi får diskutera framöver, säger Britt Fält.

Men att Cancergolfen peggar upp även nästa år ser hon som en självklarhet.

–Ja, den har definitivt kommit för att stanna, avslutar hon.

Vi känner att konceptet är bra och att tävlingen blivit en tradition

"Mest sjunger jag utanför duschen"

Lövsele Betty Persson, 12 år, från Lövsele, sjunger med glimten i ögat och har ett stort musikintresse.

Stal el från hyresvärden – dömdes av Umeå tingsrätt

Robertsfors Mannen som är bosatt i Robertsfors kommun kopplade olovligen in sig på elnätet för att få ström till sin dator i lägenheten. Nu har han dömts till dagsböter för...

Mellanbygdens speltest

TEST I många familjer är jul lika med sällskapsspel. För de som tröttnat på samma gamla Monopol och Fia med knuff har Mellanbygden testat några nya brädspel.

Invandrarkvinnor lär sig att simma i Lövånger

Lövånger Invandrarkvinnor i Lövånger har under hösten fått chansen att lära sig simma. En del av deltagarna har aldrig varit i en simbassäng tidigare. – Den finaste och...