Torsdag 23 maj 2019

Västerbottens Mellanbygd

Det var absolut fullsatt på Robertsfors Golfklubb när Cancergolfen genomfördes i mitten av augusti. Foto: MORGAN BOHMAN

Pålitlig golf för forskning

Cancergolfen i Robertsfors har blivit en positiv tradition som kombinerar sport med välgörenhet. Den lokala Lions Club och golfklubben kunde nyligen gemensamt överlämna 30 000 kronor till Lions cancerforskningsfond vid Umeå universitet.

ROBERTSFORS · Published okt 2, 2018 at 07:15

– Vi känner att konceptet är bra och att tävlingen blivit en tradition. Dessutom är det väldigt många av deltagarna som hittar hit från andra klubbar, konstaterar en mycket nöjd Britt Fält.

Hela tävlingen präglas av en positiv anda där det är lätt att få ortens företagare, och även klubbens medlemmar, att ställa upp och skänka priser.

– I år gjorde vi ett lotteri kring en hemslöjdad kniv och till fjolårets lotteri hade en medlem skänkt en ny motorsåg, berättar Britt Fält.

Arrangemanget har inga omkostnader och därmed kan hela spelavgiften à 150 kronor per person tillfalla cancerforskningens goda syfte. En annan tradition är att Robertsfors Lions Club skjuter till en rejäl summa för att den slutliga gåvan även ska bli estetiskt tilltalande. Denna gång blev det 18 300 kronor från tävlingsavgifter och lotterier som kompletterades med 11 700 och därmed gav 30 000 kronor totalt.

I och med att deltagartaket på 104 personer har nåtts kan det vara knepigt att utöka tävlingen ytterligare.

– Då skulle det krävas ett annat spelsätt. Det kan vara en fråga vi får diskutera framöver, säger Britt Fält.

Men att Cancergolfen peggar upp även nästa år ser hon som en självklarhet.

–Ja, den har definitivt kommit för att stanna, avslutar hon.

Vi känner att konceptet är bra och att tävlingen blivit en tradition

Återskapar sjö i Selet

LÖVÅNGER Selets byaförening har sökt och fått pengar för att återskapa sjön Selstjärnen, som gett Selets by i Lövånger dess namn. Målet är att återskapa sjön och samtidigt återfå...

Flarkenbonde ny i styrelse

Flarken John Baars, mjölkbonde i Flarken, är invald i Norrmejeriers styrelse. John Baars har tidigare erfarenhet från lantbrukssektorn i Nederländerna och flyttade för tre år...

GRAFIK: Familjehem – en industri på 100 miljoner

Länet Förra året betalade länets kommuner över 100 miljoner kronor till familjehemsbolag. Många av dem beskriver företeelsen som problematisk då de privata bolagen ofta...