Tisdag 25 februari 2020

Västerbottens Mellanbygd

Revanschen endast halv för Bygdeå

Innebandypojkarna i Bygdeå hoppades på revansch mot IBF Dalen, det enda laget de förlorat mot i serien. Och det var nära att ett tidigt mål räckt hela vägen i en tät och spännande seriefinal. Men till slut blev det 1-1 och halv revansch.

BYGDEÅ · Published jan 20, 2020 at 12:15

Det utlovades som vanligt en målrik match när Bygdeås duktiga innebandypojkar skulle bjuda upp till spel. Men med tanke på motståndet IBF Dalen, som Bygdeå förlorat mot både i serien och cupen, pekade det mot en jämn tillställning.

– De jobbar hårt, ställer upp med ett högt lag och sätter oss under hög press. Idag ska vi kliva på högre och vi har pratat mycket om att ha ett kort lag, säger Bygdeåtränaren Rickard Brändström.

Dalen och tränaren Per Eklund var fullt inställda på en tredje raka seger mot Bygdeå.

– Vi har fått till riktigt bra uppspelsövningar, ett tajt lag och en väl sammansvetsad grupp. Vi försöker jobba mycket med diagonala pass, hitta nya ytor och helt enkelt spela bort motståndarna.

Matchen inleddes med att Bygdeå lyckades bra med den höga pressen och fick Dalen lite konfunderade. Ett ledningsmål kom även när Bygdeå kontrade och Tim Hermansson försökte ett inspel, som styrdes i mål via en Dalenförsvarares fot.

Därefter etablerades en väldigt tydlig matchbild. Det fanns två platser på planen där det mesta av spelet utspelade sig likt en segsliten dragkamp. Dels cirka fem meter ut till höger från Bygdeås målbur sett och dels cirka åtta meter till vänster ut mot sargkanten.

Där blev det allt som oftast huggsexa mellan om Dalen skulle få till ett skott mot mål eller om Bygdeå skulle lyckas rensa undan.

Dalen hade inte riktigt skärpan när lägena uppstod, utan träffade i stället stolpen två gånger i första halvlek. Bygdeå var mycket farliga på kontringar, men Dalenmålvakten Robin Lundberg var mycket alert och kunde hålla rent resten av matchen.

Det ska dessutom tilläggas att Lundberg i det uppställda spelet hade mycket bättre hjälp av sina utespelare än vad Sävars målvakt hade i november.

Med drygt fem minuter kom så kvitteringen. Fedor Samberg kom i fart runt målburen och kunde snyggt vispa in 1-1 köksvägen.

Matchen avslutades med två jättelägen för Bygdeå och 2-1 hade nog varit mest rättvist, även om ingen heller kunnat protestera om Dalen vunnit.

– En jämn och rolig match att spela. Väldigt skönt att få in 1-1! Tränaren sa att vi skulle spela på riktigt och inte som små barn, säger målvakten Robin Lundberg, en av Dalens tydliga matchhjältar.

– Det var en svår och väldigt jämn match. Vi hade tur att backen klackade in den. Vi hade hittills bara förlorat en seriematch och fick lite halv revansch idag, säger Tim Hermansson, som antecknades för Bygdeåmålet.

En värdig och spännande seriefinal mellan två jämna lag gav alltså 1-1.

LRF Konsult blir Ludvig & Co

ROBERTSFORS LRF Konsult byter namn till Ludvig & Co i början av mars. Det nya namnet är egentligen inte så konstigt utan har en mycket tydlig koppling till företagets historia....

Försvaret vill kunna ta över ditt fordon

MELLANBYGDEN Försvarsmakten vill kunna nyttja privata snöskotrar, bilar, lastbilar och motorcyklar i händelse av att krig hotar. Därför pågår nu en förstärkning av totalförsvaret...

Brexit kan ge kompetens

VÄSTANTRÄSK Den 1 februari genomfördes slutligen Brexit. Donna Richmond och Paul Connolly, som fick sitt svenska medborgarskap förra våren, hjälper till att förmedla kontakter...