Måndag 17 december 2018

Västerbottens Mellanbygd

RIK tog ett språng i tidig jumbofinal

RIK:s unga futsallag har fått en tuff start på säsongen. I lördagens måstematch mot bottenkollegan Hörnsjö kom lyftet. RIK fick utdelning och höll till slut undan till 6-5 i en i alla avseenden jämn match.

ROBERTSFORS · Published nov 27, 2018 at 12:15

Att det var ovisst inför matchen märktes inte minst i tabellen. Efter två omgångar hade båda lagen noll poäng och identisk målskillnad: 4-20. RIK har kraftigt föryngrat laget sedan i fjol och den tunga starten förvånar inte tränaren Johan Eriksson.

– Det har gått "planerat tungt". Vi spelar kanske en serie för högt.

Eriksson framhäver att RIK hängt med spelmässigt, men inte satt chanserna och släppt till enkla mål.

– Fyra spelare var med i fjol och för de andra är det här något helt nytt. Men Hörnsjö är ett lag som vi ska ha bakom oss, så nu gäller det att minimera misstagen och sätta chanserna.

Mönstret i matchen blev att RIK gick ifrån till tvåmålsledning, Hörnsjö krympte luckan och RIK utökade igen. Så fortsatte gummibandet att tänjas och dras ihop, utan att något av lagen på allvar kunde göra anspråk på förarsitsen.

En sak som var tydlig var att Josef Achi i RIK-buren hade en betydligt bättre dag än Hörnsjökollegan. Särskilt i andra halvlek blev det många viktiga parader när medspelarna började ge bort två-mot-en-lägen.

Inledningen av andra halvlek blev avgörande för matchen. Först utökade Andreas Andersson till 4-2 efter en findribblingsprestation. Strax efteråt framkallade Anton Nyberg kvällens största jubel när han kastade sig fram och styrde undan ett givet mål på en retur.

– Kul att slänga in en bra individuell prestation, så att vi fick två mål att bygga på, säger Nyberg.

Trots både 5-2 och 6-3 lyckades Hörnsjö skapa spänning med reducering med 11 sekunder kvar. Men det blev 6-5 och första segern i division 2 denna vinter.

– Precis som i tidigare matcher skapar de bara chanser när vi gör misstag. Kul med seger, hoppas vi kan utvecklas och även skaka de bättre lagen i serien, säger Anton Nyberg.

– Jag är bitvis nöjd. Vi har fina kombinationer, men vi tappade skärpan och blev mer stillastående i andra. Vi vill hitta ett futsalspel framöver med mer rörelse och förmåga att släppa yta och attackera yta, analyserar Johan Eriksson.

Robertsfors IK-Hörnsjö: 6-5 (3-2)

  • 1-0 ('3) Abil Hailay Hiluf, 2-0 ('6) Anton Nyberg, 2-1 ('7) Hassan Jawari, 3-1 ('8) Shallom Kidane, 3-2 ('13) Peter Forsberg, 4-2 ('21) Andreas Andersson, 5-2 ('27) Shallom Kidane, 5-3 ('30) Jonas Lundström, 6-3 ('36) Joel Kelab Hailekiel, 6-4 ('38) Peter Forsberg, 6-5 ('40) Hassan Jawari.
  • Avslut (på mål): 26-24 (16-14)

"Mest sjunger jag utanför duschen"

Lövsele Betty Persson, 12 år, från Lövsele, sjunger med glimten i ögat och har ett stort musikintresse.

Stal el från hyresvärden – dömdes av Umeå tingsrätt

Robertsfors Mannen som är bosatt i Robertsfors kommun kopplade olovligen in sig på elnätet för att få ström till sin dator i lägenheten. Nu har han dömts till dagsböter för...

Mellanbygdens speltest

TEST I många familjer är jul lika med sällskapsspel. För de som tröttnat på samma gamla Monopol och Fia med knuff har Mellanbygden testat några nya brädspel.

Invandrarkvinnor lär sig att simma i Lövånger

Lövånger Invandrarkvinnor i Lövånger har under hösten fått chansen att lära sig simma. En del av deltagarna har aldrig varit i en simbassäng tidigare. – Den finaste och...