Söndag 5 juli 2020

Västerbottens Mellanbygd

RIK2 hade högre växel i spöregnet

Himmelens portar öppnade sig och så även båda lagens försvar. RIK2 håller drömmen om serieseger vid liv efter 5-3 (2-0) mot Bureå 2. Matchen var mycket underhållande, trots att den spelades i ett iskallt spöregn.

BUREÅ · Published sep 17, 2019 at 11:15

Vårmötet vann RIK2 med 11-0, men då var laget kryddat med en hel del A-lagsadel och båda lagens tränare var överens om att resultatet knappast skulle upprepa sig.

Prognosen hade utlovat regn och nederbörden var ganska sansad under första halvtimmen, då också spelet var jämnt. Men från och med när Adam Falk gjorde 0-1 efter 33 minuter, med viss luftakrobatik, började det ösa ned.

Det var även då som RIK2 började skära upp en allt större bit av matchtårtan åt sig själv. Att Christopher Loring frispelades, kunde dra målvakten och rulla in 0-2, precis när klockan slog 45 minuter, var fullt logiskt.

Andra halvlek var bara någon minut gammal när RIK2 slog ett inlägg från höger. Bureåmålvakten gjorde det något irrationella valet att försöka sträcka sig och stöta iväg bollen med foten, ett val som knappast gjorts i torrt väder, men han nådde inte och Adam Falk kunde smälla in bollen på volley.

Strax efteråt sköt Bureå ett mäktigt långskott ribba in, som dock dömdes bort för offside på målskytten. Som salt i såren gjorde Samuel Flodin 0-4 strax därpå.

Med 0-4 i baken och regnet piskande i ryggen är det lätt att ge upp, men efter att ha avreagerat sig med några småfula satsningar på motståndarna började Bureå 2 även hitta offensiven.

Khairmohamad Sediki, som inför matchen lovade att han skulle göra ”ett mål värt att skriva om” gjorde precis det. Ett skott från halvdistans satt i krysset.

– Det var skönt. Jag chansade på ett skott eftersom laget skjuter alldeles för lite, säger Sediki.

Bureå gjorde 2-4 innan Samuel Flodin rullade in ett nytt friläge och ett friläge för Bureå 2 skrev slutresultatet till 3-5. RIK2 vann fullt rättvist och det är väl främst så att Bureå ska ha en extra ros för att de ryckte upp sig och gjorde matchen spännande, trots grisiga förutsättningar i dubbel bemärkelse.

Aron Medhani och Edwin Lornell klart bäst i Bureå 2, medan Christopher Zet och Adam Falk utmärkte sig i ett generellt vassare RIK2.

– En rolig match att spela. Lite halvbrunkigt och kul att näta igen. Det har jag gjort i alla matcher jag spelat på Tallbacka, säger Adam Falk.

Bureå 2-RIK2: 3-5 (0-2)

  • 0-1 (’32) Adam Falk, 0-2 (’45) Christopher Loring, 0-3 (’47) Adam Falk, 0-4 (’58) Samuel Flodin, 1-4 (’62) Khairmohamad Sediki, 2-4 (’71) Faramarz Ghalji, 2-5 (’74) Samuel Flodin, 3-5 (’89) Edwin Lornell.
  • Avslut (på mål): 18-26 (11-16)

Heta känslor kring farten på ”kammen”

BURTRÄSK Höga hastigheter längs en väg med många barnfamiljer, inga trottoarkanter och hus som står nästan ute på vägen. Ett recept för katastrof, menar boende på Kamvägen i...
Sport