Söndag 18 november 2018

Västerbottens Mellanbygd

Sikeås handbollstjejer som förra året var B-flickor gick förra året direkt till steg 3 i USM. I år spelar man som A-flickor. Foto: LARS-GÖRAN HALVDANSSON

Sikeå arrangerar USM

När GUIF gick miste om arrangemanget USM i handboll för tjejer på grund av hallbrist gick bollen till Sikeå SK. Nu genomförs arrangemanget i Jenningshallen i Robertsfors den 6-7 oktober.
– Vi ha ansökt så vi var inte förvånade och vi tackade ja direkt, säger Börje Bygdemark, ledare i Sikeå SK.

ROBERTSFORS · Published sep 13, 2018 at 11:15

Arrangemanget gäller A-flickor födda 2002. För Sikeå-tjejerna blir det första gången de deltar i en turnering för A-flickor. Laget är också ungt men Börje Bygdemark ser det som mycket utvecklande at få spela mot bra motstånd och möta andra lag än norrlandslagen där man känner varandra väl.

– Vi har bara två stycken som har rätt ålder men vi har alltid tyckt att vi ska vara med och arrangera Ungdoms-SM. Så jag tycker att det är jättebra och vi får hit två bra lag. Strand från Hudiksvall och Irsta Västerås, säger Börje Bygdemark.

Cupen i Jenningshallen är steg 1 av 4 i Ungdoms-SM där totalt 121 lag deltar i arrangemang över landet. I Jenningshallen gör 4 lag upp om två direktplatser till steg 3. Sikeås nuvarande lag med A-flickor gjorde just den resan i fjol som B-flickor efter en mycket väl genomförd turnering i just Jenningshallen.

Det fjärde laget i USM i Jenningshallen är Umeålaget GUIF som var de som ansökt om arrangemanget i Umeå.

Börje Bygdemark är inte det minsta orolig för arrangemanget då Sikeå har rutin.

– Jag har säkert varit med sju åtta gånger med mina ungdomslag. Så föreningen är van att arrangera, säger han.

Renbergs enda lag i norr

MELLANBYGDEN Futsal är en växande sport, men i mellanbygdsområdet har seniorlagen minskat. I norra området representeras mellanbygden endast av Renbergsvattnet, som att döma av...