Fredag 28 februari 2020

Västerbottens Mellanbygd

Succélag trivs bäst i öppna hallar

Seger i Sunnanåcupen och även seriesegern är nu nära. Bygdeås F14-lag i futsal gav inte det yngre Mariehem skuggan av en chans och vann med 13-0. I sista matchen stundar seriefinal.

BYGDEÅ · Published feb 5, 2020 at 12:15

Med en stark 18-0-vinst i ryggen helgen innan var det förstås ett lag med gott självförtroende som gick in till match mot det yngre Mariehem; det enda lag de förlorat mot.

– Men då mötte vi dem i en liten hall där det inte fanns utrymme för vårt spel. Vi hade svårt att komma i gång och involvera alla, säger tränaren Tomas Gustafsson.

– Vi tror vi har fördel nu när vi får spela på större plan, säger tränaren Elisabeth Eklund.

Mariehems tränare Mattias Jansson var medveten om att segern skulle bli svår att upprepa.

– Vi spelar för att lära oss fotboll och vi hoppas kunna hålla humöret uppe om det skulle rinna iväg.

Att det skulle rinna iväg stod klart ganska tidigt. Med rörlighet och ett stringent passningsspel förflyttade Bygdeåtjejerna gång på gång in bollen framför mål och väl där var man mycket tyngre än sina motståndare. Följaktligen trycktes bollen in gång på gång bakom målvakten, både högt och lågt.

Det var 7-0 i paus med bud på mycket mer.

8-0 var ett fint futsalmål. Efter vägvinnande spel på kanten kunde Vera Larsson spela in till en friställd Tilde Ivarsson, som bara hade att bredsida in bollen i öppet mål.

Matchen slutade 13-0 med avslutstotalen 41-4. Men hur förklarar man denna framgångsrika säsong?

– Vi spelade mot jättetuffa lag i Umeå fotbollsfestival i somras och förlorade. Vi blev tuffare av det, berättar aftonens fyramålsskytt Ebba Eklund.

– Vi har fått med spelare från Robertsfors, gjort många roliga saker tillsammans och blivit bättre som lag, säger Rut Bjurdamm.

Vad tror ni om seriefinalen till helgen?

– Jag tror det blir en rätt så tuff match, säger Rut Bjurdamm.

– Men spelar vi vårt spel kommer vi lätt att vinna, betonar Ebba Eklund.

Och med totalt 31-0 de senaste två matcherna kan man förstå varför.

Här planeras framtidens Robertsfors

Robertsfors Robertsfors har seglat upp som en attraktiv bostadsort. Bostadsbyggande planeras i Bygdeå, Ånäset och tätorten. Nortvolts etablering i Skellefteå, breddningen av E4...

Hon vill varna för ’bilfälla’

YTTERBYN Monica Ahlberg hade i december en obehaglig upplevelse där en bil först försökte stoppa henne och sedan förföljde henne när hon körde förbi. Nu vill hon varna andra och...