Söndag 18 november 2018

Västerbottens Mellanbygd

Sikeå SK:s uttagna spelare: Felicia Bygdemark, Tilde Mattson, Elsa Åhman, Nora Sörvik, Clara Eriksson, saknas gör Rut Gradin. Foto: PRIVAT

Sverigecup för Sikeå

Sex Sikeåtjejer är uttagna till Västerbottens F-15 lag till Sverigecupen i handboll som spelas i Nyköping i början på november. Cupen är finalen på en lång resa för tjejer och ledare.

ROBERTSFORS · Published nov 1, 2018 at 12:15

Sverige Cupen är en del av Svenska Handbollsförbundets spelarutbildning och talangutveckling. Västerbottens F-15 genomfört 13 lägerdagar och 8 träningsmatcher sedan oktober 2017.

Studerar turneringen på plats gör de yngre landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare. Turneringen fungerar också som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna.

– Vi är ödmjuka inför turneringen, om vi jämför med andra distrikts totala antal spelare i en bruttotrupp så är det ju stor skillnad. Men många i vår trupp lever för handbollen, är otroligt målmedvetna och har stora ambitioner för och med sin handboll, säger Börje Bygdemark, ledare, Sikeå SK.

– Då är det ingen skillnad var man bor och spelar, tyvärr med vårt geografiska läge så får våra spelare för långt uppehåll mellan sina seriematcher, otroligt viktigt då att vi tränar bra i ställett. Vi kommer att offra oss, vilja våga framåt och ta fram karaktären som lagspelare att alltid göra sitt bästa och yttersta tillsammans som lag.

Turneringen blir som en final för den resa som lag och ledare gjort tillsammans sedan oktober 2017.

– Vi hoppas på en härlig upplevelse för vår trupp som det varit en fröjd att leda och försöka utveckla handbollsmässigt. Vi hoppas det blir ett minne för livet för våra spelare. Vi ledare är otroligt stolta inte bara hur de uppträder på planen utan vad de visat upp genom alla våra läger hur man är en bra lagkompis, empatiska och trivsamma att umgås med.

Övriga uttagna spelare i Västerbottens lag är sju spelare från GUIF Umeå, och en spelare från Sävar IK.

Västerbottens motståndare i gruppspelet är Skåne, Småland/Blekinge samt Bohuslän/Dalsland.

Ledare förutom Börje Bygdemark är Jens Almqvist GUIF, Matts Lindmark GUIF och Jenny Bäckman, Sikeå SK.

Renbergs enda lag i norr

MELLANBYGDEN Futsal är en växande sport, men i mellanbygdsområdet har seniorlagen minskat. I norra området representeras mellanbygden endast av Renbergsvattnet, som att döma av...