Onsdag 17 oktober 2018

Västerbottens Mellanbygd

Sviten intakt efter segdragen kamp

Klara seriesegrarna Bureå vill göra den perfekta säsongen. Söndagens blåsiga drabbning mot Vebomark innebar trettonde raka segern, men det var en svårtuggad uppgift utan mersmak när segersiffrorna skrevs till 0-2 (0-1).

VEBOMARK · Published sep 24, 2018 at 12:15

Det var tydligt att hösten kommit till länet på söndagsaftonen. En kraftig och rätt kylig vind drog fram över Kamratheden i Vebomark, där träden skiftade i färgerna grönt, gult och rött. Men det var ingen som "slog Knud" på sig själv på grund av de bistra förutsättningarna. I stället fanns det förhoppningar om en jämn och tät match.

– Jag förstår ju att det blir hemskt tufft att vinna, men vi ska hålla ned siffrorna bättre än vi gjort tidigare, lovade Vebotränaren Torbjörn Vallgren.

I vårmötet hade Vebomark 1-1 i paus, men när Bureå väl gjorde 2-1 rasade det snabbt iväg till 8-1. Bureå var å sin sida bara två segrar ifrån att göra föreningens bästa säsong någonsin.

– Det är vår motivation att ta det hela vägen. Går vi ut med rätt humör är vi bättre än de andra lagen i serien, menade tränaren Simon Eriksson.

Viss fokus låg även på Johan Hellström, som hade ett bra läge att utöka i Mellanbygdens skytteliga, då RIK:s Jocke Johansson blev mållös på lördagen och Kevin Forss Hjoggböle stod över. Men att påstå att "Hella" hade tagit ut segern i förskott, det hade varit en lögn.

– Nej, jag tror Kevin gör 6-7 mål i sista matchen. Jag kör Jante så det bara sjunger om det. Det grämer mig att jag inte gjorde mål mot RIK2 hemma. Annars har jag gjort mål i varje match och skulle vilja hålla ett målsnitt på två per match.

Matchen inleddes med att Bureå hade spelmässigt initiativ och många avslut, men skotten hade ärtbössans karaktär och utmanade knappt målvakten André Carlsson, som var för skadad för att vara utespelare, men som gjorde en alldeles charmant insats i kassen.

I Vebomark driver Isak Morén ett enmansföretag i forwardsarbete och måste vara seriens mest fruktade spelare i en-mot-en-dueller. Han var ständigt på språng, men skulle inte få fakturera för något mål denna dag, trots bland annat ett friläge i 54:e minuten.

Bureå lyckades spräcka nollan efter en dryg halvtimme. Man tappade bollen i offensivt straffområde, men kunde snabbt återerövra den igen. Johan Hellström spelade snett inåt bakåt från kortlinjen och Karoli Watungulu kunde vräka upp 0-1 i nättaket.

I andra halvlek fortsatte matchen ha karaktären av en dåligt tillagad kotlett: lite seg, lite svårtuggad och utan den där riktiga kryddan.

0-2 gjorde Johan Hellström på straff efter en timme. Han brände sedan några riktiga jättechanser, begravde ansiktet i händerna och sedan var matchen slut.

– Jag är missnöjd över insatsen, men glad över segern. Vi "vårdar boll" för mycket, vilket inte går att göra på den här planen, och blir för långsamma i omställningarna, sa "Hella".

Simon Eriksson höll med.

– Jag är glad att vi vann, men spelmässigt tar vi inte med oss mycket. En av våra sämre insatser.

Torbjörn Vallgren var positiv trots förlusten.

– Vi är störtnöjda. Vi gav dem en match och gjorde det jobbigt för dem. Ett rättvist resultat, som med små detaljer kunde blivit ännu jämnare.

Viktor Långsvens fick tårtan som bästa Bureåspelare, men även Saboor Beekzad och Dawit Tesfu bör omnämnas.

Vebomark-Bureå: 0-2 (0-1)

  • 0-1 ('32) Karoli Watungulu, 0-2 ('60) Johan Hellström
  • Avslut (på mål): 12-24 (6-13)

Tecknar finansieringsavtal

Hökmark Återvinningsbolaget Ecorub i Hökmark har tecknat ett finansieringsavtal med European High Growth Opportunities Securitization Fund. Avtalet innebär att EcoRub under en...

"Träning är som kogödsel"

BURTRÄSK Det är aldrig för sent att börja och även små ansträngningar gör stor skillnad. Det var kontentan när hälso- och träningseldsjälen Björn Hällgren nyligen föreläste med...

Upprörda känslor om Rickleåns riksintresse

Robertsfors Energimyndigheten vill göra Rickleån och Älglunds kraftstation riksintressant för vattenkraften. Robertsfors kommunpolitiker hade inget att erinra när frågan var ute på samråd....

Dags att sätta på vinterdäck

Mellanbygden Från 1 oktober är det tillåtet att använda dubbdäck, och i länet har det redan varit halkigt på vägarna tidigt på morgonen. – Det var rejält halt i morse, och det är...