Onsdag 19 juni 2019

Västerbottens Mellanbygd

Sviten intakt efter segdragen kamp

Klara seriesegrarna Bureå vill göra den perfekta säsongen. Söndagens blåsiga drabbning mot Vebomark innebar trettonde raka segern, men det var en svårtuggad uppgift utan mersmak när segersiffrorna skrevs till 0-2 (0-1).

VEBOMARK · Published sep 24, 2018 at 12:15

Det var tydligt att hösten kommit till länet på söndagsaftonen. En kraftig och rätt kylig vind drog fram över Kamratheden i Vebomark, där träden skiftade i färgerna grönt, gult och rött. Men det var ingen som "slog Knud" på sig själv på grund av de bistra förutsättningarna. I stället fanns det förhoppningar om en jämn och tät match.

– Jag förstår ju att det blir hemskt tufft att vinna, men vi ska hålla ned siffrorna bättre än vi gjort tidigare, lovade Vebotränaren Torbjörn Vallgren.

I vårmötet hade Vebomark 1-1 i paus, men när Bureå väl gjorde 2-1 rasade det snabbt iväg till 8-1. Bureå var å sin sida bara två segrar ifrån att göra föreningens bästa säsong någonsin.

– Det är vår motivation att ta det hela vägen. Går vi ut med rätt humör är vi bättre än de andra lagen i serien, menade tränaren Simon Eriksson.

Viss fokus låg även på Johan Hellström, som hade ett bra läge att utöka i Mellanbygdens skytteliga, då RIK:s Jocke Johansson blev mållös på lördagen och Kevin Forss Hjoggböle stod över. Men att påstå att "Hella" hade tagit ut segern i förskott, det hade varit en lögn.

– Nej, jag tror Kevin gör 6-7 mål i sista matchen. Jag kör Jante så det bara sjunger om det. Det grämer mig att jag inte gjorde mål mot RIK2 hemma. Annars har jag gjort mål i varje match och skulle vilja hålla ett målsnitt på två per match.

Matchen inleddes med att Bureå hade spelmässigt initiativ och många avslut, men skotten hade ärtbössans karaktär och utmanade knappt målvakten André Carlsson, som var för skadad för att vara utespelare, men som gjorde en alldeles charmant insats i kassen.

I Vebomark driver Isak Morén ett enmansföretag i forwardsarbete och måste vara seriens mest fruktade spelare i en-mot-en-dueller. Han var ständigt på språng, men skulle inte få fakturera för något mål denna dag, trots bland annat ett friläge i 54:e minuten.

Bureå lyckades spräcka nollan efter en dryg halvtimme. Man tappade bollen i offensivt straffområde, men kunde snabbt återerövra den igen. Johan Hellström spelade snett inåt bakåt från kortlinjen och Karoli Watungulu kunde vräka upp 0-1 i nättaket.

I andra halvlek fortsatte matchen ha karaktären av en dåligt tillagad kotlett: lite seg, lite svårtuggad och utan den där riktiga kryddan.

0-2 gjorde Johan Hellström på straff efter en timme. Han brände sedan några riktiga jättechanser, begravde ansiktet i händerna och sedan var matchen slut.

– Jag är missnöjd över insatsen, men glad över segern. Vi "vårdar boll" för mycket, vilket inte går att göra på den här planen, och blir för långsamma i omställningarna, sa "Hella".

Simon Eriksson höll med.

– Jag är glad att vi vann, men spelmässigt tar vi inte med oss mycket. En av våra sämre insatser.

Torbjörn Vallgren var positiv trots förlusten.

– Vi är störtnöjda. Vi gav dem en match och gjorde det jobbigt för dem. Ett rättvist resultat, som med små detaljer kunde blivit ännu jämnare.

Viktor Långsvens fick tårtan som bästa Bureåspelare, men även Saboor Beekzad och Dawit Tesfu bör omnämnas.

Vebomark-Bureå: 0-2 (0-1)

  • 0-1 ('32) Karoli Watungulu, 0-2 ('60) Johan Hellström
  • Avslut (på mål): 12-24 (6-13)

Klart med garage – men dubbelt så dyrt

ROBERTSFORS Nu är politikerna överens, åtminstone i kommunstyrelsen, om byggandet av ett ambulansgaraget. Men investeringen är dubbelt så dyr som första förslaget.