Fredag 4 december 2020

Västerbottens Mellanbygd

The Forss Awakens – förgäves

"Jag såg några svart- och vitklädda figurer på ett krön, be-du-in sista bön - det var öken!". Det fanns all anledning att parafrasera Robban Brobergs gamla humorlåt när Bureå och Boliden/FF möttes i division 4 på fredagskvällen. Varmt, mållöst och lite grinigt. Inte ens nyförvärvet Kevin Forss lyckades näta.

BUREÅ · Published jun 26, 2020 at 23:15

Bureå och gästande Boliden/Skellefteå FF 2 fick nöjet att begå seriepremiär på fredagskvällen, vilken omedelbart skulle följas av sommarlov. Kanske risk för lite semesterlir?

– Nej då, jag tycker statusen på laget känns bra och vi går in för att vinna, säger Bureå-tränaren Viktor Långsvens.

7-0 mot Boliden i samma match i fjol skulle nu ställas mot att gästerna med mycket kort varsel hade slagits ihop med Skellefteå FF:s U17-lag. Orsaken spelarbrist.

– Vi fick nys om att de var på väg att hoppa av och vi hjälper gärna till. Vi har letat matchtillfällen i seniormiljö och nu hittade vi det, förklarar Klas Nilsson i BFFI/FF-ledarstaben.

– Bureå är förstås storfavoriter här, men vi hoppas kunna göra det lite bökigt för dem, då vi kanske springer lite mer än andra division 4-lag, tillägger han.

Matchen inleddes med god intensitet och många närkamper. Gästerna kunde gott och väl tagit ledningen när målet var öppet från någon meters håll, men Amin Tajik kastade sig in och lyckades blockera bollen.

I första halvlek var det Boliden/FF som hade första och sista kvarten, medan Bureå hade mittenkvarten.

I andra halvlek började det regna, men inte den himmelska väta som skulle vara välkommen i dessa tider, utan gula kort. Mest berodde det nog på den förtryckta grinighet som hade legat latent under stora delar av matchen.

Gästernas Jonathan Berglund balanserade som vanligt på den tunna gränsen mellan att vara en nyttig pådrivare och en trash talker i gränslandet. Men det var faktiskt inte Berglund som fick matchens enda röda kort. I stället var det Tim Löfgren som fick det efter två varningar där domaren tveklöst hade mer koll än publiken på någon typ av tjuvnyp.

Bureå skulle tveklöst ha vunnit sett till målchanserna, men att den där riktiga kylan i avsluten hade tinat bort under den senaste veckan må vara förlåtet.

Gästernas målvakt Jasim Al-Saeedi var lugn, metodisk och placeringssäker och tog allt. Bureås dito Robin Widmark var mer virrig, men hade å andra sidan utsparkar som under rätt förutsättningar kan göra honom till mål(vakts)skytt.

– Det är en ganska jämn match. Jag är imponerad av Boliden/FF. I ndra tar vi över och har lägen att stänga matchen, säger Kevin Forss, som visade teknisk briljans, men också samma oförmåga i avsluten som övriga. Kevin Forss blir en tillgång för Bureå under augusti innan han återvänder till studier och fotboll i Stockholm.

– Jag tycker vi har riktigt fina uppspel emellanåt, både efter backen och fungerande långbollar. Vi jobbar oss in i matchen, men ineffektiviteten dödar oss idag, säger Viktor Långsvens, som nu får en månad att finslipa taktiken.

Bureå IF - Boliden/FF 2: 0-0

  • Avslut (på mål): 18-6 (12-4)
  • Hörnor: 5-3
  • Gula/röda kort: 3/1 - 5/0
Fler nyheter från mellanbygden

Vädjan: Hämta ut paketen i tid

MELLANBYGDEN Årets julhandel är den kanske svåraste någonsin att förutspå enligt Handelns utredningsinstitut, HUI. Vad man kan säga med ganska stor säkerhet är däremot att...
Mellanbygden rekommenderar

Åter fjärrundervisning för gymnasier

SVERIGE Från och med måndag ska gymnasieskolor åter övergå till fjärrundervisning, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendation.
Personligt
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport