Tisdag 19 februari 2019

Västerbottens Mellanbygd

Umåkerlärlingen Heidi Hiltunen får för första gången köra finalen i Dam-SM vilken avgörs nästa vecka på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna. Foto: GUNNAR ERIKSSON

Travet vecka 32

Travet · Published aug 10, 2018 at 01:15

Heidi Hiltunen blir Västerbottens representant i Dam-SM i trav som kör sin final i Eskilstuna på onsdag i nästa vecka.

”Det ska bli riktigt roligt, det är första gången jag kvalificerat mig dit och första gången jag kör lopp på den banan” sa Heidi vars andraplats i uttagningsloppet på Umåker i förra veckan räckte till denna finalplats.

Heidi körde här Aleksi Kytöläs Gathania i ledningen och var så när att hålla undan, men fick ge sig i slutstegen mot Bodenekipaget Cash`em och Jenny Engfors och kan väl till viss del skylla det på att Gathania tappade en sko i sista sväng.

”Det var första gången jag körde Gathania och det var en trevlig bekantskap, hon var rejält startsnabb men jag kände redan på sista bortre långsidan att det skulle bli svårt att stå emot Cash`em” sa Heidi.

Cash`em var andrahandsfavorit i loppet och att få pisk mot Bodenhästen är absolut ingen skam.

”Sundbyholm och Eskilstuna blir en ny bekantskap för mig som ska bli spännande” menade Heidi som av ägarna fått höra att de mycket gärna önskade sig en sväng till Eskilstuna och Dam-SM-finalen vilket man nu kan förbereda sig för.

Heidi var självklart rejält belåten med sin andraplats i det här loppet med en SM-finalbiljett som belöning och inte blev dagen sämre då hon vann med sin andra uppsittning denna dag med Bodenhästen Al´s Barbarbar.

”Hon var också riktigt bra” sa Heidi om det sjuåriga stoet som nu i sin 50:e start tog sin andra seger efter att den förra kom i november månad 2015.

Veckans V75-rankingförslag – Åby lördag 11/8

2 Cobourg Hanover (3, 4).

7, 6, 4, 1, 5, 9, 8 (2, 12).

3 Perfect Spirit (2, 6).

3 Kindy Cane (6, 10).

3, 9, 2, 4 (5, 6).

5, 2, 6, 9, 11 (7, 10).

4, 1, 5 (3, 9).

420 rader = 210 kronor.